Magabiztos győzelmet aratott a magyar válogatott Ukrajnában

A magyar férfikézilabda-válogatott fontos győzelmet aratott az Európa-bajnokság selejtezőinek második fordulójában.

BLM
2014. 11. 02. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapat szerdán a portugálok elleni 31-30-as sikerrel rajtolt, ugyanakkor az ukránok oroszok elleni mérkőzését a két ország közötti politikai viszály miatt április 28-ára halasztották.

Három alapember, Nagy László, Harsányi Gergely és Lékai Máté ezúttal sem tudott sérülés miatt játszani, ám nélkülük is remekül kezdett a magyar csapat, 4-0-ra elhúzott, a hazaiak csak a 8. percben tudtak gólt lőni. Ezt követően lassan rendezték soraikat az ukránok, felzárkóztak, ám emberelőnyben visszaállt a korábbi különbség, és a 18. percben, 4-8-nál időt is kértek a hazaiak. A szakasz utolsó tíz percében Mikler két büntetőt fogott, és Zubai kiállítása alatt sem került bajba a magyar együttes, amely a szünetig lendületben maradt, és hat góllal meglépett.

A második félidő álomszerűen indult, sorozatban lőtt öt találattal a 37. percben már két számjegyű lett a különbség (10-20), ekkor időt kértek a megroppant ukránok. A tízperces gólcsendet ugyan sikerült megtörniük, ám a magyar „örömkézilabda” így sem állt le. Mindenki bátran próbálkozott, és a végén minden cserejátékosát pályára küldhette a kapitány.

A magyar csapat célja, hogy kijusson a 2016-os lengyelországi Európa-bajnokságra, majd a 2016-os riói olimpiára. A csoportokból az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

5. selejtezőcsoport, 2. forduló:
Ukrajna–Magyarország 20-33 (9-15)
a magyar góldobók: Iváncsik 7/1, Ancsin 4, Nagy K. 3, Gulyás 3, Bánhidi 3, Császár 2/2, Zdolik 2, Szöllősi 2, Ilyés 2, Zubai 2, Bodó 2, Balogh 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.