Magabiztosan vertek letteket a szolnoki kosarasok

A Szolnoki Olaj 96-84-re legyőzte Debrecenben a lett Riga együttesét, ezzel életben maradtak továbbjutási reményei.

TK
2014. 11. 26. 20:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai második vonalnak számító Európa-kupában debütáló szolnokiak 1/5-ös győzelmi mérleggel várták a hetedik fordulót, akárcsak az őket odahaza októberben 71-61-re verő lett gárda. A találkozó tétje tehát az volt, hogy a győztes csapatnak 2/5-ös mutatójával még marad esélye a hatos csoportban az első négy között végezni, azaz a legjobb 32-be kerülni. Az 1/6-os mérlegű vesztes ugyanakkor lemondhat továbbjutási reményeiről.

Dragan Aleksic vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott Keller Ákosra és Lazeric Jonesra, ugyanakkor a napokban szerződtetett amerikai Teddy Gipson már rendelkezésre állt, Vojvoda Dávid pedig a Zadarnak szórt 36 pontja után a hétvégi forduló legjobbja lett az Adria Ligában.

A Szolnok az első két negyedben leginkább kiváló távoli kísérleteinek köszönhetően uralta a találkozót, Vojvoda, Wittmann, Lóránt és Brkic is elképesztő hatékonysággal dobott a hárompontos vonalon kívülről. A folytatásban a magyar csapatnak nem kellett rohannia, megfontoltan és nyugodtan játszhatott és így végül összességében rendkívül könnyedén diadalmaskodott.

A Szolnok egy hét múlva a szlovén Olimpija Ljubljanához látogat.

Eredmény, 7. forduló, D csoport:
Szolnoki Olaj – Riga (lett) 96-84 (26-22, 25-17, 20-14, 25-31)
a magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 19, Vojvoda 18, Brkic 14

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.