Magyar sportoló az osztrákok élő show-jában

Ausztriát is meghódította a világklasszis magyar triálos, Hegedűs László.

FT
2014. 11. 11. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Filmen vagy élőben, mindenesetre sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik nyereg nélküli kerékpárjukkal bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár az erre a célra kialakított pályákon. A világszerte egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki a 10. helyen áll az aktuális világranglistán, és legutóbb a showbiznisz világában is bizonyította klasszisát.

„Hege” és társa, Loranth a legnagyobb osztrák tehetségkutató, a „Die Grosse Chance” válogatójára jelentkezett, melyet a legnépszerűbb osztrák televíziós csatorna, az ORF szervezett. A magyar triálos nem akármilyen fába vágta a fejszéjét, hiszen több mint 719 ezer ember ment el a válogatóra, ahonnan a legjobb 1500 került tovább a következő fordulóba. Természetesen Hegéékkel együtt, akik aztán nagy sikert aratva bejutottak a legjobb húszba, azaz a televíziós élő show-ba.

„Bécsben élő sporttársam értesült a válogatóról, és amikor említette nekem, azonnal éreztem, itt a nagy lehetőség. A selejtezőket simán vettük látványos bemutatónkkal, és az utolsó, a legjobb húszba való bejutásról döntő válogatón is sikerült a maximumot kihoznunk magunkból. A zsűri is fantáziát látott bennünk, így bekerültünk az élő show-ba, melyet az ORF főműsoridőben közvetített. A szervezők nagyon készségesek voltak, és egy olyan színpadképet állítottak össze számunkra, amely abszolút alkalmas volt egy látványos triálbemutató megtartására” – elevenítette fel Hegedűs László.

Az élő televíziós show hatalmas sikert hozott Hegééknek, hiszen a zsűri ismét maximálisan támogatta őket, a közönség pedig felállva tapsolt bemutatójuk után. Ám ennek ellenére nem sikerült végül a legjobb tíz között végezniük, mert egyetlen külföldiként messze nem rendelkeztek olyan méretű szavazótáborral, mint hazai vetélytársaik. A magyar világklasszis így sem panaszkodik, hiszen az élő műsornak hála, rengeteg felkérést kaptak szerte Ausztriában.

„Fantasztikus érzés volt, amikor a zsúfolásig megtelt stúdióban állva tapsolt a közönség. Ezt egyedül mi tudtuk elérni Őszintén sajnálom, hogy a végső helyezésekről közönségszavazás döntött, így esélyünk sem volt a legjobb tízbe bekerülni. Ezzel együtt elértük a célunkat, hisz egyrészt megélhettük, hogy állva ünnepelnek bennünket, másrészt számos felkérést kaptunk különféle ausztriai bemutatókra, és kiderült, egyre nagyobb a rajongótáborunk. Úgy vélem, ezzel felkerült a korona az idei, remek szezonomra, hiszen nemcsak a világkupa- (vk-) versenyeken, hanem az Európa- és világbajnokságon is döntőbe kerültem, továbbra is a Top 10 tagja vagyok a világranglistán. Ráadásul az utolsó, belgiumi vk-versenyen hatodik lettem, ami óriási áttörés a karrieremben. Mindeközben a Hegeshow is egyre népszerűbb, csapatunkat egyre több helyre hívják határainkon belül és kívül egyaránt” – fogalmazott a Cegléden élő világklasszis.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.