Máris vezet a világbajnok

A címvédő Magnus Carlsen máris vezet a Szocsiban zajló sakkvilágbajnoki döntőben. A második partit világossal nyerte meg.

2014. 11. 09. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlsen a Spanyol megnyitás egyik, általános vélemény szerint ingerszegény változatát játszotta meg. A 7. percben szívfájdalom nélkül lecserélte a megnyitás lelkének számító királyfutót. A 15. lépés körül hevenyészett ítélet szerint azt gondolhattuk, az állásból elillant minden feszültség, közel van a békekötés.

Ám a címvédő új elképzeléssel lehelt életet a partiba, meggyengítette Anand királyállását, majd nehéz tisztjeivel elfoglalta a nyílt e-vonalat, s amikor betört a hetedik sorra, az indiai kihívó nem tehetett mást, mint feladta a reménytelen állást.

Két parti után tehát Carlsen 1,5–0,5-re vezet – tavaly az első négy parti döntetlennel végződött, a hétfői szünnap után kedden folytatódik a tizenkét játszmásra tervezett páros mérkőzés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.