Meglepetések napja: pontot szerzett San Marino

A miniállam válogatottja hét év után szerzett pontot tétmérkőzésen, Liechtenstein pedig nyerni tudott Moldovában.

TK
2014. 11. 15. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrákok ezzel megszilárdították pozíciójukat csoportjuk élén.

Az angolok ugyancsak saját közönségük előtt léptek pályára a szlovénokkal szemben, és Londonban megőrizték hibátlan mérlegüket. A vendéglátók együttesében a 29 éves Wayne Rooney századik alkalommal szerepelt, ezzel rekordot döntött: a legfiatalabbként – összességében pedig kilencedikként – lépte át ezt a határt a szigetország válogatottjában. 2003 februárjában 17 évesen és 111 naposan mutatkozott be a nemzeti csapatban, azzal akkor szintén csúcstartó volt, de időközben Theo Walcott e tekintetben megelőzte. Rooney továbbra is a legfiatalabb gólszerzője az angol válogatottnak, mivel már 17 évesen és 317 naposan a kapuba talált.

A szombati találkozón a szlovénok szereztek vezetést öngóllal, egy perccel később azonban Rooney kiharcolt, majd értékesített is egy büntetőt, ezzel már 44 gólnál jár a nemzeti együttesben. Az egyenlítés után Danny Welbeck volt eredményes kétszer.

Eredmények, 4. forduló:
C csoport:
Luxemburg – Ukrajna 0-3 (0-1)
Spanyolország – Fehéroroszország 20.45
Macedónia – Szlovákia 20.45

G csoport:
Ausztria – Oroszország 1-0 (0-0)
Moldova – Liechtenstein 0-1 (0-0)

Montenegró – Svédország 20.45

E csoport:
Anglia – Szlovénia 3-1 (0-0)
San Marino – Észtország 0-0
Svájc – Litvánia 20.45

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.