Megnyerte első BL-meccsét a Szolnok

Megnyerte története első főtáblás mérkőzését a férfi-vízilabdabajnokok ligájában a Szolnok.

RZ
2014. 11. 29. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két együttes a sorozat előző kiírásának selejtezőjében is találkozott egymással, a horvátok akkor összesítésben egyetlen góllal bizonyultak jobbnak és végül a harmadik helyen zártak. A mostani összecsapás legjobbja a háromgólos Varga Dániel volt.

Férfi, Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
B csoport:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Primorje Rijeka (horvát) 13-12 (3-2, 3-1, 3-5, 4-4)

A magyar csapat gólszerzői: Varga Dá. 3, Vámos 2, Aleksic 2, Madaras 2, Kis G. 1. Varga Dé. 1, Gocic 1, Mitrovic 1

A Szolnok legközelebb december 17-én, a német Spandau vendégeként száll medencébe, a csoport tagja még a szintén horvát Jug Dubrovnik, a szerb Partizan Beograd és a török Galatasaray. A Bajnokok Ligája két csoportjában oda-visszavágós rendszerben találkoznak egymással a csapatok, és az első három-három helyezett jut a hatos döntőbe (final six). A címvédő Barceloneta a rendező jogán biztos részvevő, ezért az A csoport többi tagja csak két továbbjutó helyért küzd.

Az Eger 7-7-es döntetlent ért el a címvédő Barceloneta otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának szombati nyitófordulójában. A rendkívül kiélezett összecsapás közepén a spanyolok már két góllal is vezettek, az egrieknek azonban sikerült egyenlíteniük. A magyar csapat a vége előtt néhány másodperccel Erdélyi Balázs góljával harcolta ki a döntetlent.

A csoport:

CNA Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger 7-7 (1-1, 1-1, 3-3, 2-2)

A magyar csapat gólszerzői: Vapenszki 2, Cuckovic 1, Zalánki 1, Cuk 1, Hosnyánszky 1, Erdélyi 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.