Merész András megint kifundált valamit

Női vízilabda-válogatottunk szövetségi kapitánya keretet hirdetett.

FT
2014. 11. 10. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) tájékoztatása szerint női válogatottunk programja bővült, mert az oroszokkal sikerült a Világliga-selejtező előtt egy edzőtáborozást is lekötni. A mieink november 19-én találkoznak, majd két nappal később elutaznak Oroszországba, ahol együtt edzenek a házigazdákkal, 25-én pedig lejátsszák a fontos Vl-selejtezőt. A tizennégy fős utazó, szűk keretben egy abszolút újoncot köszönthetünk, a hétvégén is remeklő Doroszlai Vandát.

„Két dolgot kell szem előtt tartanom a keret kihirdetésekor. Egyrészt minden meccsen győzni szeretnénk, mert ott akarunk lenni a szuperdöntőben. Ennek megfelelően a lehető legkifundáltabb csapattal vágunk neki mindegyik selejtezőnek, így ennek is. Ugyanakkor az a célom, hogy egyre több fiatalnak adjak lehetőséget a szűkebb keretben, egy kicsit már a jövő érdekében. Olyanoknak is megadni a bizonyításra a sanszot, akik eddig kevesebbet vagy egyáltalán nem szerepeltek a válogatottban. Persze nem vagyok abban a helyzetben, hogy nagyon szabadjára engedjem a kereteket, annál is inkább, mert az első három meccsen nagyjából el is dőlhet a sorsunk. Mindezeket figyelembe véve hirdettem ki a névsort, benne Doroszlai Vandával, aki igen meggyőző teljesítményt nyújtott a héten. Ez egy jelzés a többiek felé is, hogy van esély a szűk keretbe kerülésre, remélem, motiválja őt és a többieket is a meghívó” – nyilatkozta Merész András az MVLSZ honlapján.

További információ a csapattal kapcsolatban, hogy az olaszok elleni decemberi, szentesi Világliga-selejtező előtt közös edzéseken gyakorolnak majd a lányok a kanadai válogatottal, és egy hivatalos mérkőzést is játszik a két nemzeti együttes.

A magyar válogatott 14 fős kerete:

Gangl Edina (UVSE-Central), Doroszlai Vanda (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) – kapusok

Kisteleki Dóra, Takács Orsolya (mindketten BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita, Csabai Dóra, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE-Central), Menczinger Kata, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta (mindhárman Dunaújvárosi Főiskola), Bujka Barbara (Hungerit-Szentes), Czigány Dóra (ZF-Eger) – mezőnyjátékosok

Mellettük a budapesti edzéseken még részt vesznek: Horváth Anna (kapus, BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Miskolczi Kitti (Hungerit-Szentes), Leimeter Dóra (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Szilágyi Dorottya (Dunaújvárosi Főiskola). Amennyiben sérülés történik, közülük kerülnek ki a tartalékok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.