Michelisz Norbert bravúros eredményt ért el Makaón

Második lett a túraautó-vb idei utolsó állomásának első futamán, összetettben a negyedik helyet szerezte meg.

TK
2014. 11. 16. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zengő istálló pilótája az első futam rajtjánál nem csak a Citroennel beragadó Yvan Mullert előzte meg, hanem a második helyről induló Sébastien Loeböt is. A kilencszeres ralivilágbajnok üldözte a magyar versenyzőt, a pálya gyors szakaszának végén megpróbált előzni, de elrontotta a lassú szektort megelőző Lisszabon-kanyart, és visszaesett a két gyári hondás mögé, akik a rajtnál szintén elhúztak Muller mellett – írja az NSO.

A versenyt a hétvégét már világbajnokként kezdő José María López nyerte meg, ezzel megdöntötte Muller 2011-es pontrekordját – igaz, három éve nem osztottak pontokat az időmérő legjobbjainak. A futamot követően Michelisz három ponttal megelőzte Monteirót, s feljött a vb-pontverseny negyedik helyére. A futamot harmadikként helyen záró Tarquininek is lett volna esélye a vb negyedik helyére, de betegséggel küszködött, magas a láza miatt az eredményhirdetésre is alig-alig ért oda, a második futamtól pedig visszalépett.

A második futamon Monteiro a negyedik, Michelisz a hetedik helyről startolt, a portugál a rajtnál átvette a vezetést, Michelisz a negyedik helyre zárkózott fel. Úgy tűnt, Monteiro futamgyőzelemmel biztosítja be a világbajnoki negyedik helyét, de miután a kínai Ma Csing-hua a falnak csapta Citroenjét, beküldték a biztonsági autót, a futam pedig 10 helyett 11 körös lett.

Az újraindítás után két kör maradt. Micheliszt megelőzte a francia Hugo Valente a Chevrolet-vel, így a magyar versenyző visszaesett az ötödik helyre. Az első kör végén Monteiro Hondája a kormányszervó meghibásodása miatt lelassult, a Mullerrel szemben hősiesen védekező brit Robert Huffé lett a győzelem, Michelisz Norberté pedig a vb negyedik helyezése a két gyári Honda előtt – olvasható a portálon.

1. futam: 1. José María López (argentin, Citroën) 10 kör, 2. Michelisz Norbert (magyar, Honda) 2.741 mp h., 3. Gabriele Tarquini (olasz, Honda) 3.661 mp h., 4. Tiago Monteiro (portugál, Honda) 4.055 mp h., 5. Yvan Muller (francia, Citroën) 4.589 mp h., 6. Sébastien Loeb (francia, Citroën) 5.186 mp h.

 

2. futam: 1. Rob Huff (brit, Lada) 11 kör, 2. Muller 0.344 mp h., 3. Hugo Valente (francuia, Chevrolet) 3.352 mp h., 4. Michelisz 3.990 mp h., 5. López 4.285 mp h., 6. Loeb 4.825 mp h.

 

A világbajnokság végeredménye: 1. López 462 pont, 2. Muller 336, 3. Loeb 295, 4. Michelisz 201, 5. Monteiro 186, 6. Tarquini 182

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.