Michelisz remekelt a szezonzáró időmérőjén

Legjobb hondásként a negyedik helyen végzett túraautó-vb-n a Macaói Nagydíj időmérő edzésén.

2014. 11. 14. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-helyszínek között között a macaói utcai pályát tartják a legnehezebbnek, következésképpen a legveszélyesebbnek is, de Michelisz Norbert kifejezetten kedveli. Ami azért is érthető, mert 2010-ben újoncként itt jegyezte az első futamgyőzelmét. Ahogy azt megszokhattuk, a világbajnokságon idén is az utolsó állomás Kína különleges státuszú területe, az ország délkeleti partjainál fekvő Makaó, ahol a Zengő Motorsport versenyzőjének most is jól indult a versenyprogramja. A teszten ő lett legjobb, a szabadedzéseken egy negyedik és egy hatodik helyet jegyzett a Hondájával, ezután pedig az időmérőn a negyedik helyet szerezte meg a citroënes trió mögött.

Macaói életkép:

Az időmérőn az argentin José María López volt a leggyorsabb, aki már megnyerte a világbajnokságot, a második helyen a francia Sébastien Loeb, a harmadikon pedig honfitársa, Yvan Muller végzett. Michelisz mögött a holland Tom Coronel (Chevrolet) zárt az ötödik helyen, és így két riválisa, egyben a Honda gyári csapatának pilótái, a portugál Tiago Monteiro és az olasz Gabriele Tarquini nem szereztek pontot.

Az összetettben jelenleg Monteiro áll a negyedik helyen 174 ponttal, Michelisznek immár 171 – most kettőt kapott –, Tarquininek 167 pontja van – nagy harc lesz közöttük. Vasárnap az első futamon Michelisz tehát a negyedik rajtkockából indul, Tarquini a hatodikból, Monteiro a hetedikből; a második futamon azonban az első tíz fordított sorrendben rajtol, így ezen honfitársunk a hetedik helyről vág neki a távnak.

„Néhány tizeddel a gyári Hondák előtt vagyok, és ez jó érzés. A második futamon viszont a közvetlen riválisaim előbbről indulnak, és egy jó rajttal akár a második, harmadik helyre is egyből feljöhetnek. Így a pontverseny szempontjából a negyedik, hatodik, hetedik között a negyedik hely nem igazán jó rajtpozíció, csak annyiban jobb, hogy jár érte két pont. Ha a pontversenyt nézzük, akkor fifty-fifty a kimenetel” – nyilatkozta a vb-4. helyre törő Michelisz Norbert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.