Mickey Rourke K.O.-val győzött Moszkvában!

A második menetben kétszer bordán vágta Seymourt, aki nem állt fel.

Ch. Gáll András
2014. 11. 29. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mickey Rourke valaha bokszoló volt, mielőtt filmszínész lett volna. Aztán a kilencvenes években nyolc profi meccs erejéig ismét kesztyűt kötött, és nem is bunyózott rosszul, nyolc meccséből hatot megnyert, kettő döntetlenül végződött. Mondjuk az utolsót követően rekonstrukciós plasztikai műtétre volt szüksége, az arcát annyira laposra verték...

Az öreg színész/bunyós azonban képtelen szakítani az ökölvívással. Pár hónapja, 62 évesen újra edzésbe állt, a legendás Freddie Roach irányításával tizenöt kilót ledobott, szálkásra edzette magát, és szombatra virradóra ismét szorítóba lépett.

Ellenfele a kevesebb, mint feleannyi idős amerikai Elliot Seymour (29) volt, akit a második menet közepén kétszer is úgy bordán vágott, hogy az egykori kaliforniai Aranykesztyű-bajnokra számolni kellett. A második után nem állt fel, a bíró tehát kiszámolta, Rourke K. O.-val győzött.

Mielőtt azonban bárki is azt hinné, Klicsko-szintű bokszolóról van szó, nézzük meg a meccs videóját:

A mérkőzést megtekintette a neves szakértő, Dan Rafael is. Idézet a mérkőzés közben eleresztett Twitter-üzeneteiből: „Te jó Isten, ez már kabaré...”

Valóban az volt, Rourke azonban komolyan vette önmagát, és a hírek szerint folytatni akarja. Állítólag ő is és Seymour is komoly pénzt kerestek a meccsel, de hogy mennyit, azt nem közölték.

Az anyagi mellett egyéb motiváció is lehet a háttérben. Rourke fel akar vágni 27 éves orosz szupermodell barátnője, Anasztaszja Makarenko előtt...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.