Minden fontos mutatóban élen a Győri Audi ETO

A címvédő Győri Audi ETO KC minden fontosabb mutatóban az élen végzett a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

WL
2014. 11. 25. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ambros Martin vezetőedző csapata lőtte a legtöbb gólt (183), kapta a legkevesebbet (127), ezáltal a legjobb a gólkülönbsége (56), ezen kívül – a norvég Larvikkal együtt – százszázalékos maradt, és a maximális 8 pontot viszi magával a 12-es középdöntőbe. A legnagyobb nézősereget vonzó meccs is a Győrhöz kapcsolódik: a gárda vasárnap az Audi Aréna első tétmérkőzésén 5200 szurkoló előtt verte a svéd Sävehofot.

A 48 csoportmeccsen 24 hazai, 18 vendéggyőzelem és hat döntetlen született. Érdekesség, hogy a 12-es középdöntőbe jutott csapatok közül csak a Sävehof nem nyert összecsapást, három döntetlenje azonban elegendő volt a továbbkerüléshez.

A Győr és a Larvik mellett még az előző idényben finalista montenegrói Buducsnoszt Podgorica maradt veretlen, miután öt siker mellett akadt egy döntetlenje is.

A tucatnyi középdöntős csapat 11 országból érkezik, csak a németeknek van két reprezentánsuk a Thüringer HC és a Leipzig révén. Utóbbi az egyetlen, amely a selejtezőben is érdekelt volt, ott az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen ment tovább vitatott körülmények között – időn túl esett gól, óvás, fellebbezés után.

A csoportkörben csak a horvát Podravka Koprivnica nem szerzett pontot, míg a Szűcs Gabriellával felálló román bajnok Baia Mare (Nagybánya) az egyetlen, amely nem visz magával pontot a középdöntőbe.

A január 30-án folytatódó szakaszban öt olyan klub érintett, amely nyert már BL-t: a Győr (2013, 2014), a Podgorica (2012), a Larvik (2011), a dán Viborg (2006, 2009, 2010) és a szlovén Krim Ljubljana (2001, 2003). Két korábbi bajnok, a Koprivnica és az osztrák Hypo NÖ nem élte túl a csoportkört, utóbbi a KEK nyolcaddöntőjében a Siófok-Galérius Fürdő ellen folytatja.

Hat csoportmeccsen esett legalább hatvan gól. A legkevesebb találatot egy adott mérkőzésen a Thüringer HC dobta, szám szerint 14-et a Buducsnoszt otthonában, és ugyancsak a német gárda szerezte a legkevesebb gólt egy félidőben, hatot, ugyanezen az összecsapáson. A Viborg szerb légiósa, Sanja Damnjanovic volt a legeredményesebb egy meccsen: 12-szer talált be a Sävehof kapujába.

Tíz csoporttalálkozón volt legalább tíz gól a különbség, a legnagyobbat a Lipcsének a Hypo NÖ elleni 42-22-es diadala hozta.

A góllövőlistát a KEK-be átkerült Hypo játékosa, Gorica Acimovic vezeti 45 találattal, a legjobb győri, Heidi Löke a tizennegyedik 34 góllal.

A legkevesebb gólt a Lokomotiva Zagreb lőtte (132), a legtöbbet pedig a Koprivnica kapta (191) a csoportkörben.

Hét csapat – a Győr, a macedón Vardar Szkopje, a Thüringer HC, a Sävehof, a Podgorica, a Larvik és a Krim – lépett tovább a csoportból most és tavaly is. Csak a dán Midtjylland vérzett el a múlt évi továbblépők közül, méghozzá már a selejtezőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.