Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektorjelöltje

A jelölt 1978 óta tanít az intézményben, és nevéhez több tucat tudományos cikk és tanulmány fűződik.

TK
2014. 11. 06. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mocsai Lajos, aki 1978 óta tanít az intézményben, és nevéhez több tucat tudományos cikk és tanulmány fűződik, december 17-étől töltheti be hivatalosan a posztot. A jelöltet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere terjeszti fel rektornak. A megbízást Áder János köztársasági elnök adja majd át Mocsainak, aki Csende Zsolttal szemben nyerte el a jelölést.

Csende és Mocsai egyenként húszperces prezentációban mutatta be pályázatát, ezt követően a szenátus tagjainak és a meghívott vendégeknek ugyanennyi idejük volt arra, hogy kérdéseket tegyenek fel. Az egyetem dolgozói és hallgatói – több százan – az intézményen belül elhelyezett kivetítőkön követték figyelemmel a jelöltek meghallgatását. A rektori jelöltség elnyeréséhez a szenátus többségi szavazatára volt szükség.

Mocsai Lajos 36 éve áll a sporttudományok szolgálatában, edzői sikereinek eléréséhez egyebek között a sporttudományok terén szerzett tapasztalatait hasznosította. A 2007 óta a TF egyetemi docenseként is dolgozó szakember számos hazai és nemzetközi konferencia visszatérő előadója, valamint a sporttudományok területén több kutatási program résztvevője.

A szakember négy olimpián, valamint tizenegy világ- és Európa-bajnokságon vett részt a férfi- és a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként. Németországban 2010-ben az évszázad edzőjévé választották, 1989 és 1998 között a Német Kézilabda-szövetség edzőképző kurzusain vezető tanárként tartott számos előadást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.