Nagy titkokra derül fény a TF-en

Rendhagyó konferenciát rendez a fiatalok sportjáról az Utánpótlássport.hu a TF-en a MOB-bal és a Decathlonnal.

FT
2014. 11. 12. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az „Egy nap az utánpótlásért - konferencia, ahogy még nem volt” mottójú egész napos esemény délelőttjén a hirtelen jött népszerűség megélésének nehézségeiről, az abból eredő problémákról, a serdülőkorból fakadó élettani sajátosságokról maguk a főszereplők beszélnek: Budavári Ágota pszichológus gondolatébresztője után Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőrvívó, az idei nankingi ifjúsági ötkarikás játékokon úszásban két aranyat nyert Szilágyi Liliána anyukája, Gyarmati Eszter, valamint az ifi világbajnok vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Horkai György. Ugyancsak az érintettek beszélgetnek egymással arról, miképpen lehetséges átlendülni tizenévesen a kudarcokon, milyen motivációs praktikák léteznek frusztráció esetén, s hogy sírni tényleg csak a győztesnek szabad-e. Ebben a felvonásban az ifik után a felnőtteknél is világbajnoki címet szerzett kenus, Vasbányai Henrik, a sportújságíró-sportapuka Ballai Attila – a Magyar Nemzet sportrovat-vezetője – és a saját kosárlabdasulit működtető hajdani kiváló játékos, Kiss Lenke mondja el gondolatait – a pszichológus újbóli aktív közreműködésével.

A délutáni programban az ifjúsági korból a felnőtt korba történő átmenet nehézségeit boncolgatják Pavlik Gábor sportorvos-professzor, Róth Kálmán kézilabda-mesteredző és a gyerekként egyenesen zseninek tartott, ötszörös serdülő Európa-bajnok asztaliteniszező, Zwickl Dániel segítségével. Befejezésül pedig Fábián László MOB-sportigazgató mondja el a jelenlévő utánpótlásedzőknek: mire számíthatnak a következő évben, melyek az olimpiai bizottság legfontosabb tervei, céljai az utánpótlás-nevelés területén?

Az Egy nap az utánpótlásért címet viselő konferencia fővédnöke – mint az elmúlt három évben is – Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A rendezvényt szervezők szándéka az, hogy a konferencián olyan gondolatok, tanácsok hangozzanak el, amelyeket a közönség soraiban helyet foglaló szakemberek és szülők már másnaptól hasznosítani tudnak praxisukban.  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.