Nem volt még ilyen durva műkorcsolyás karambol

Az olimpiai bajnok japán Hanju Juzuru és a kínai Han Jan egymásnak ment Sanghajban. Megúszták. Videó.

2014. 11. 08. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig is tudtuk, hogy a műkorcsolyázókra komoly veszély leselkedik, amikor a nagy  versenyeken a bemelegítésnél egyszerre hatan vannak a jégen, és mindenki arra összpontosít, hogy pár perc múlva a megméretésen hibátlan programot fusson. A sanghaji Grand Prix-n a férfiaknál a kűr előtt az olimpiai és világbajnoki címvédő Hanju Juzuru (nyitóképünkön Szocsiban) és a kínai Han Jan – aki az olimpián és a vb-n is hetedikként zárt – óvatlan volt, nagy sebességgel egymásnak korcsolyáztak, és a mindketten a jégre zuhantak. Hozzáértők szerint ilyen nagy „karambol” nem volt még a GP-históriában, meg egyébként sem a világversenyeken... Figyelem az alábbi felvétel mindezt lassítva mutatja!

S bár a felek nem úszták meg ép bőrrel a csattanást, ezután mindketten lefutották a kűrjüket. Ám azon nem lehetett csodálkozni, hogy rengeteget hibáztak. Hanju, aki egy nagy kötéssel a fején jött vissza, ötször (!) is elesett, rögtön a négyfordulatos Salchow-ból, majd a négyfordulatos toe-loopból is. De így is erős volt a programja, és a pontozóknak ráadásul megeshetett rajta a szívük, mert a második helyre sorolták, és a végeredményben is ezüstérmes lett az orosz Makszim Kovtun mögött. Han a vállát, a karját és a mellkasát is fájlalta, s a történtek után a leépített kűrjében felettébb bizonytalanul mozgott a jégen. Ugyan ő csak kétszer esett el, csupán hatodik lett a tizenegy induló között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.