Németh András a legjobb 6 közé vinné a lányokat

Szerinte 5-6 csapat is képes lehet a jövő vasárnap rajtoló magyar-horvát közös rendezésű női kézi-Eb megnyerésére.

MNO
2014. 11. 24. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakvezető az európai szövetség honlapjának adott hosszú interjút, amelyben kifejtette: meglátása szerint a norvég hegemóniának vége, hat-nyolc együttes esélyes az elődöntőbe kerülésre, s közülük öt-hat képes megnyerni a tornát.

„Elégedett lennék, ha mindhárom magyarországi helyszínen pályára lépnénk” – jegyezte meg Németh. Ez azt jelentené, hogy a csapat a győri csoportkör után játszhat a debreceni középdöntőben, majd Budapesten, ahol a négy elődöntős mellett az 5.-6. helyezettek is csatáznak.

A kapitány kiemelte: érzi a nagy nyomást, ami rájuk, mint házigazdákra nehezedik, ugyanakkor úgy véli, nemcsak ezzel kell megbirkózni, hanem azzal is, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Görbicz Anita nem játszhat, mert gyermeket vár.

Németh elmondta: a magyar válogatott elsősorban gyorsaságban tud ellenfelei fölé nőni, mert nincsenek nagy erejű átlövői és nagy fizikumú játékosai.

Hozzátette: a magyar bajnokság most nagyon erős, a csapatok pénzügyileg rendben vannak, képesek külföldi játékosokat igazolni. Ez jó a nemzetközi porondon, ugyanakkor a hazai tehetségeknek nehezebb bekerülni a keretekbe.

„Én a válogatottba nem tudok igazolni játékost” – jegyezte meg.

Az együttes kedden Győrben kezdi meg a közös munkát, majd szombaton az osztrákok, december 4-én pedig a franciák ellen lép pályára a kontinensviadal előtt.

Az Eb-n a magyarok Győrben az oroszokkal, a lengyelekkel és a spanyolokkal találkoznak. A kvartettből az első három helyezett jut a debreceni középdöntőbe, ahol a norvég-dán-román-ukrán négyes legjobb három csapata vár rá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.