Női kézilabda: Biztos győzelem az osztrákok ellen

Tizennégy gólos győzelmet aratott a magyar csapat felkészülési meccsen.

RZ
2014. 11. 29. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eleinte váltott vezetéssel haladtak előre a csapatok, a védelmek egyik oldalon sem remekeltek, alig akadt elrontott támadás. Aztán ahogy a magyar fal összeállt, 6-6-ról pillanatok alatt 10-6 lett az állás. Erre reagálva időt kértek a vendégek. A kemény védőmunka olykor kiállítást hozott, ám az osztrákok a „vészkapus” módszert nem jól alkalmazták, mert többször is kaptak gólt akkor, amikor hálóőrük helyett mezőnyjátékos volt a pályán. Egy alkalommal még a magyar kapus, Herr is betalált. A megítélt heteseket Triscsuk könyörtelenül értékesítette. Fokozatosan nőtt a különbség, a 20. percben már 16. alkalommal volt eredményes a házigazda, miközben csak nyolcat kapott. Volt olyan 11 perces szakasz, amelyet 10-2-re nyert meg Németh András szövetségi kapitány alakulata, és még a szünet előtt majdnem két számjegyű lett az előny (22-13).

Rögtön a második félidő elején 23-13 lett az állás a kétméteres Planéta átlövésével, majd Triscsuk hétméterest rontott. Állandósult a különbség, az osztrákok szinte csak abból éltek, hogy a hazaiak olykor-olykor már kiengedtek a sima vezetés tudatában. Amikor a játékrész derekán 28-16 után sorozatban háromszor volt eredményes az osztrák válogatott, Németh próbálta meg rendezni a sorokat. Ezután ismét komolyabban vették a magyarok a meccset, és 32-21-nél már a rivális kért időt, de nem tudta megakadályozni a súlyos vereséget. A magyarok csütörtökön, ugyancsak Győrben Franciaország ellen játszanak még egy felkészülési meccset.

Az Eb-n a magyarok az oroszokkal, a lengyelekkel és a spanyolokkal találkoznak az Audi Arénában. A kvartettből az első három helyezett jut a debreceni középdöntőbe, amelyben még a norvég–dán–román–ukrán négyes legjobb három csapata szerepel majd.

Eredmény:

Magyarország-Ausztria 38-24 (22-13)

A magyar góldobók: Triscsuk 9, Bognár-Bódi 5, Planéta 4, Tóth 3, Erdősi 3, Kovacsics 2, Klivinyi 2, Tomori 2, Szucsánszki 2, Bulath 2, Szamoránsky 1, Temes 1, Kovacsicz 1, Herr (kapus) 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.