Pole-pozíció: Rosberg behúzta az időmérőt

Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Formula 1 szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjának szombati időmérő edzését, így ő indulhat az első rajtkockából a vasárnapi futamon.

LR
2014. 11. 22. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves versenyzőnek ez az idei tizedik, pályafutása egészét tekintve pedig a tizenötödik első rajthelye. Mögötte a világbajnoki pontversenyben vezető csapattársa, a brit Lewis Hamilton végzett, míg a harmadik rajthelyről Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája kezdheti meg az 55 körös versenyt. A négyszeres vb-győztes, címvédő német Sebastian Vettel – akinek ez az utolsó futama a Red Bull színeiben – hatodik lett a kvalifikáción, a Ferraritól az idényzáró után elköszönő spanyol Fernando Alonso pedig a tizedik helyről rajtolhat. Vettelt, valamint csapattársát, az ausztrál Daniel Ricciardót kizárták az időmérő edzésről, a versenybíróság álláspontja szerint ugyanis mindkettőjük autóján a megengedettnél hajlékonyabbak voltak az első szárnyak. Ennek értelmében a két Red Bull a rajtrács végéről vág majd neki a futamnak.

A vb-címért már csak Hamilton és Rosberg van versenyben, az összetettben előbbinek 17 pont az előnye. Az Abu-dzabi Nagydíjon az F1 történetében először dupla pontokért küzdenek a pilóták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.