Póta Georgina a legjobb húsz nő között a világon

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség legfrissebb világranglistáján Póta Georgina a 17. helyet foglalja el.

2014. 11. 06. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Póta Georgina már az előző, október eleji ranglistán is „egyéni csúcsot” döntött, amikor a 26. helyre került, s azután, hogy a linzi világkupán – az év egyik legrangosabb egyéni versenyén – a negyedik helyen zárt, biztos volt, hogy még előrébb rukkol. A TTC Berlin Eastside csapatával idén BL-győztes kétszeres Európa-bajnoknőnk úgy számolt, hogy bekerül a legjobb húszba, és nem csak remekül pingpongozik, a matematikában is otthonosan mozog, mert a ma reggel nyilvánosságra hozott legfrissebb rangsorban a 17. helyet foglalja el. Az európai versenyzők között az ötödik, három kínai születésű játékos, a német Han Ying (9.), az osztrák Liu Jia (12.) és a svéd Li Fen (15.), valamint a román Elizabeta Szamara (16.) előzi meg. A világranglistán legutóbb 2010 szeptemberében szerepelt magyar játékos a top 20-ban, a tavaly visszavonult hétszeres Európa-bajnok Tóth Krisztina akkor a 19. volt.

Póta Georgina a linzi világkupa után elmondta, ha bekerül az első húszba, azonnal lefotózza a ranglistát, hogy megmaradjon neki emlékbe; így is tett, s reggel megosztotta a legnagyobb közösségi portálon azzal a megjegyzéssel, hogy „csodásan van”. Érthető, mi pedig gratulálunk neki!

A világranglistát egyébként a kínai Ting Nin vezeti két honfitársnője, Liu Si-ven és Li Hsziao-szia előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.