Potyogtak Vince Carter könnyei a torontói arénában

Tíz éve mindig kifütyülték. Most viszont megríkatták.

Ch. Gáll András
2014. 11. 20. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda este a torontói Air Canada Centerben lépett pályára a Memphis Grizzlies. Az NBA két, remekül rajtoló élcsapatának összecsapása 19 800 nézőt vonzott a csarnokba, természetesen látni akarták a franchise történetének legcsodálatosabb kosarasát, a jelenleg a memphisieket erősíti Vince Cartert, aki 1998 nyara és 2004 decembere között hat és fél éven át varázsolt ugyanebben a sportcsarnokban, mielőtt a New Jersey Netshez szerződött volna.

Carter azóta már számos alkalommal játszott Torontóban aktuális csapatával – eleinte a Netsszel, majd az Orlando Magickel, a Phoenix Sunsszal, végül a Dallas Mavericksszel –, s mindannyiszor megkapta a magáét egykori rajongóitól: alaposan kifütyülték a tékozló fiút, az immár 38. évét taposó egykori zsákolókirályt, a 2000-es sydney-i olimpia amerikai bajnokcsapatának erősségét.

Carter most is valami hasonló fogadtatásra készült fel, ám az első negyed közepén, egy időkérésnél váratlanul egy filmet kezdtek el játszani a nagy kivetítőn.

Carter hat és fél torontói idényének leglátványosabb pillanataiból készítettek összeállítást a házigazdák, ezzel kedveskedve az egykori kedvencnek, aki először nem akart hinni a szemének és a fülének, majd elkezdtek potyogni a könnyei a meghatottságtól. Közben az őt általában kifütyülő közönség felállva éltette a csodálatos kosarast.

Az összeállítás befejeztével a játék természetesen folytatódott, hamarosan Carter is beszállt a cserepadról, s a közönség is visszazökkent a rendes kerékvágásba: az imént még éltetett játékos minden labdaérintésénél felharsant a füttykoncert

Ráadásul még a meccset is elvesztették a vendégek, 96–92 arányban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.