Rosbergé az első rajtkocka

A Mercedes német pilótája nyerte az Egyesült Államok Forma–1-es Nagydíjának szombati időmérő edzését.

BLM
2014. 11. 01. 21:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves versenyzőnek ez pályafutása 13. s idei 9. pole pozíciója, mellőle az összetettben vezető csapattársa, a brit Lewis Hamilton startol majd a második kockából. A harmadik rajthelyet Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája szerezte meg.

A csőd közelébe jutott Caterham és Marussia istállók nem utaztak el Austinba, így az időmérő első és második szakaszában négyen-négyen búcsúztak a további küzdelemtől.

A négyszeres vb-győztes, címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) csupán néhány kört tett meg a kvalifikáció első szakaszában, autójában ugyanis az idén már hatodszor kellett motort cserélni, így a szabályok értelmében a bokszutcából kell majd megkezdenie a futamot. A német pilótával legutóbb a 2009-es brazíliai GP-n fordult elő, hogy kiesett az időmérő első részében.

Az Egyesült Államok Nagydíja vasárnap – közép-európai idő szerint – 21 órakor rajtol el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.