Svájci belháború: Federer és Wawrinka összeveszett

A két svájci, Roger Federer és Stan Wawrinka között komoly ellentét alakult ki az ATP-vb elődöntője után.

Deák Zsigmond
2014. 11. 17. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen a férfiteniszelit idényzáró csúcsviadala, a vasárnap véget ért ATP-vb fő hírét az jelentette, hogy a korábbi hatszoros világbajnok Roger Federer hátsérülésére hivatkozva nem állt ki az így immár négyszeres nyertes Novak Dokovic elleni fináléra. A The Telegraph című angol lap viszont egy másik érdekes információt is megszellőztetett, amely szerint az elődöntő során a svájci legenda összeveszett honfitársával, Stan Wawrinkával.

A maratoni, 2 óra 48 perces derbi során Wawrinka a riválisa stábjának helyet adó páholy tagjainak – például Federer feleségének, Mirkának – a magatartására panaszkodott, s feszült idegállapotát nem enyhítette a Cedric Mourier vezetőbíró neki hátrányos, s egyértelműen rossz ítélete sem egy vitás labda kapcsán. A korábbi klasszis, ma tévékommentátorként működő John McEnroe nem zárja ki, hogy Federer hátfájása részben a honfitársak összeveszésének a számlájára írható: „A két játékos hosszú, éjszakába nyúló beszélgetést folytatott egymással, s azt gondolom, az emiatti stressz is hozzájárulhatott Roger állapotának rosszabbodásához.”

Federer és Wawrinka korábban nagyszerű kapcsolatot ápolt egymással, de utóbbi akkor még nem számított a 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes legenda közvetlen riválisának. Kérdés, hogy mostani ellentétük milyen hatással lesz a svájci válogatott teljesítményére a Davis-kupa péntektől vasárnapig tartó lille-i döntőjében a franciák ellen. Federer majdnem mindent megnyert már, csak épp ezt a patinás nemzeti gárdák közötti sorozatot nem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.