Szász Emese végigverte a világot

Szász Emese nagyszerű győzelmeket aratva megnyerte a női párbajtőrözők szombati világkupa-versenyét.

TK
2014. 11. 15. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség honalapja úgy fogalmaz, hogy a Vasas klasszis vívója „végigverte a világot”, előbb orosz riválisokat búcsúztatott, majd az elődöntőben a londoni olimpia bajnokát, az ukrán Jana Semjakinát, a fináléban pedig a korábbi világranglista-első román Ana Maria Branzát győzte le.

„Nagyon örülök a győzelemnek! Igazából nem gondolom, hogy kirobbanó formában vívtam volna, viszont az rendkívül jó érzés, hogy rendre meg tudtam csinálni azt, amit akartam” – idézte Szász Emesét a Hunfencing.hu. A versenyző hozzátette: neki Ázsiában nem szokott menni a vívás, úgyhogy a „keleti kálváriája” is véget ért.

„Nagyon fontos győzelem volt, mert nem volt topformában, hanem taktikailag mutatott nagyon érett vívást” – értékelte a világranglista-vezető magyar teljesítményét Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző.

Szász Emese a magyarok közül egyedüliként szerepelt a 64-es főtáblán.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek a kínai viadalon.

Eredmények (152 induló):
a 32 közé jutásért: Szász – Sasarina (orosz) 15-6
a 16 közé jutásért: Szász – Navarria (olasz) 15-14
nyolcaddöntő: Szász – Sutova (orosz) 15-12
negyeddöntő: Szász – Sivkova (orosz) 13-12
elődöntő: Szász – Semjakina (ukrán) 15-13
döntő: Szász – Branza (román) 14-9

Végeredmény: 1. Szász Emese, 2. Branza, 3. Semjakina és Logunova (orosz),...68. Révész Julianna,...74. Antal Edina,...122. Várnai Vivien

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.