Szétlövés után kaptunk ki az olaszoktól

A harmadik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a Négy Nemzet Tornán.

MNO
2014. 11. 10. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már szombaton, a lengyelek elleni vereséggel eldőlt, hogy a magyarok a legjobb esetben is a második helyen zárhatnak, de ehhez le kellett győzniük az olaszokat, akik – hasonlóan a lengyelekhez – az áprilisi divízió I-es világbajnokságon ellenfelek lesznek Krakkóban.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány ezúttal egy újoncot avatott: a még junior korú Vincze Péter első alkalommal szerepelt a felnőtt válogatottban. Ugyanakkor három ponterős játékos, Vas Márton, Vas János és Sofron kimaradt.

Jól kezdtek a hazaiak, és a 8. percben emberelőnyben Szirányi távoli lövése megpattanva az olasz hálóba került. Azonos létszámban veszélyeztettek a vendégek is, de Rajna több alkalommal is bravúrral hárított.

Az olaszok 36 másodperccel a második harmad vége előtt egy távoli, megpattanó lövésből egyenlítettek, majd a záró játékrészben a maguk javára fordították a meccset, főleg remek létszámfölényes kihasználásukkal.

A magyar játékból ekkor még hiányzott az átütőerő, kevésszer forgott veszélyben az olasz kapu. A hajrában a magyarok sorra kapták az emberelőnyöket, amelyekből az egyiket Kovács gólra váltotta egy szép mozdulat után. Öt perccel a vége előtt Zanatta sérülést okozott az első két válogatott meccsén két gólt szerző Csányinak, ezért végleges kiállítást kapott, így maradt esély az egyenlítésre. A fiatal Sárpátki ezt meg is tette, neki ez volt az első gólja a felnőtt válogatottban. Ugyan az olaszok egyszer még eltalálták a kapuvasat, de jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás nem hozott gólt, csak helyzeteket, így a szétlövés döntött. Ebben az olaszok kétszer is betaláltak, a magyarok egyszer sem, így a házigazda egyetlen ponttal gazdagodott, amivel végül a harmadik helyen zárt.

3. forduló:
Olaszország–Magyarország 4–3 (0–1, 1–0, 2–2, 0–0, 1–0), szétlövés után
gól: Willeit (40.), Hofer (45.), Andergassen (49.), illetve Szirányi (8.), Kovács (53.), Sárpátki (58.)

A nap másik mérkőzésén:
Koreai Köztársaság–Lengyelország 6–3 (3–0, 3–1, 0–2)

pénteken játszották:
Magyarország–Koreai Köztársaság 6–1

Lengyelország–Olaszország 3–2

szombaton játszották:
Lengyelország–Magyarország 6–4
Koreai Köztársaság–Olaszország 4–3, szétlövés után

A végeredmény: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Koreai Köztársaság 5, 3. Magyarország 4, 4. Olaszország 3

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.