Szörnyen bosszantó vereségek a világkupákon

A férfiak Tallinnban kaptak ki 22–21-re Koreától, a hölgyek a kínai Hszücsouban 32–31-re Olaszországtól.

FT
2014. 11. 16. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vívó Szövetség beszámolója alapján kísértetiesen hasonló utat járt be a negyeddöntőig a két válogatott egymástól néhány ezer kilométerre, de sajnos a happy end mindkét helyszínen elmaradt. A nőknek, akik Antal Edina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka összeállításban léptek pástra, Kínában a nyolcaddöntőben Hongkong nem jelentett akadályt (45–27), majd a negyeddöntőben Olaszország következett. Azok az itáliaiak, akik a kazanyi vb bronzmeccsén nagy csatában nyertek ellenünk – és akik sajnos ezúttal megismételték ugyanezt. Pedig a lányok Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző elmondása szerint egész nap nagyszerűen vívtak. Az olaszok ellen is szinte végig vezettek, az utolsó asszóra kéttusos előnnyel állt fel Révész Julianna (nyitóképünkön) és a világbajnok Fiamingo. A fordulatos csörtében az olasz végül egyenlített, és a hirtelen halálban sajnos nyerni tudott 32–31-re. Szász Emeséék az 5–8. helyért két sima győzelmet arattak az Egyesült Államok (45–33), illetve Németország ellen (39–28). Így az ötödik helyen zártak, ami nem rossz, csak olyan közel volt az ennél is szebb eredmény

A férfiak Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállításban Tallinnban hozták a két kötelező győzelmet Marokkó (45–25), majd Kazahsztán ellen (45–27), és következett a Koreával szembeni negyeddöntő. Ahol az ázsiaiak ellen megtörtént ugyanaz, mint a lányokkal Ázsiában. Végig vezettünk egy-két tussal, de az utolsó asszóban Somfai Péter egyetlen tussal kikapott – mint kiderült, a későbbi győztes koreaiaktól. Itt nem sikerült a folytatás sem, Svájc és Ukrajna egyaránt jobbnak bizonyult a mieinknél, előbbi 45–39-re, utóbbi 45–41-re, így csapatunk a nyolcadik helyen zárt. Ennél bizony jobbra számítottunk. 

Gelley István fegyvernemi vezetőedző így értékelte a látottakat: „Másfél hónapja elkezdtünk egy munkát, és most itt tartunk. Vannak biztató jelek, hiszen heten jutottak egyéniben a legjobb hatvannégy közé. Viszont mindkét csapatverseny negyeddöntőjében minimális különbséggel alulmaradtunk, tehát a legfontosabb asszókat egyelőre nem sikerült megnyernünk. Azon dolgozunk, hogy ez is sikerüljön!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.