Tennis Classics – Budapesten a Federer-verő trónkövetelő is

Gulbis, Fognini, Kohlschreiber és Thiem a Tennis Classics gálán.

2014. 11. 17. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor Ernests Gulbis a Roland Garros idei nyolcaddöntőjében ötszettes meccsen kiejtette Roger Federert, nem sejthette, hogy ennek még magyar vonatkozású hozadéka is lesz. A Papp László Budapest Sportarénában kedden immár hetedik alkalommal sorra kerülő Tennis Classics hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Taróczy Balázs elárulta, maga is ott volt Párizsban, látta a találkozót, és ekkor döntötte el, hogy a lett játékost mindenképpen meghívja az idei gálára. S Gulbis a negyeddöntős játékával csak megerősíthette a főszervezőt az elhatározásában, mert három sima szettben Tomás Berdychet is „eltakarította”, majd az elődöntőben Novak Dokovictól is ellopott egy játszmát. A 26 éves Gulbis (nyitóképünk jobb szélén) a júniusi világranglistán már a 10. volt, jelenleg a 13. helyen jegyzik, s a gála műsorfüzetében jó okkal írják róla: mára nincs olyan játékos a világon, aki biztonságban érezhetné magát, ha a háló másik oldalán ő áll.

Így a Tennis Classics első elődöntőjében 16.30-tól az olasz Fabio Fognininak is fel lesz adva a lecke, pedig ő sem akárki, a női rajongók egyik legnagyobb kedvence a huszadik a világranglistán. A kanadai Milos Raonic (8.) a múlt heti ATP-vb-n megsérült, vissza is lépett Londonban, sajnos hozzánk sem tudott eljönni, a helyére beugró német Philipp Kohlschreiber (24.) az osztrák Dominic Thiemmel (39.) csap össze.

„Az idei gála mottója a trónkövetelők, amit az is alátámaszt, hogy Gulbis, Fognini és Thiem is 2014-ben érte el a legjobb világranglista-helyezését” – jelentette ki Taróczy Balázs.

Az elődöntők vesztesei a labdazsonglőr iráni-francia Mansour Bahramival és az idén párosban wimbledoni döntős Babos Tímeával játszanak páros mérkőzést, 19.45-től pedig jön a döntő. S bár a Tennis Classics valójában gála, azért mindenki szeretné megnyerni, így hétfő este már edzettek is a játékosok.

15.30: kapunyitás
16.30: ünnepélyes megnyitó és az első elődöntő: Ernests Gulbis – Fabio Fognini
17.45: második elődöntő: Philipp Kohlschreiber – Dominic Thiem
18.45: páros mérkőzés Mansour Bahramival és Babos Tímeával
19.45: döntő

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.