Tomori elmondta, mi inspirálná ferencvárosi maradását

Kezdik kiheverni a Fradi női kézisei a BL-kiesést, gyógyír lenne a KEK-győzelem – mondta a kézilabdázó.

TK
2014. 11. 04. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából kihevertük a BL-kiesést, bár még kissé bennünk van, hiszen erre készültünk egész nyáron, »csak a Lipcse« jelszóval. Az első hetekben mindenki magában rágódott a kudarcon, aztán együtt elemezte a hibákat a közösség, tehát volt csoportterápia is, bár sportpszichológust változatlanul nem alkalmaz az edzőnk. Mióta a Fradiban játszom, még nem volt ilyen hosszabbításos, kaotikus mérkőzésem. Elszalasztottunk egy hatalmas lehetőséget, mert idén sokra vihettük volna a BL-ben” – fogalmazott Tomori Zsuzsa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Hozzátette: „A Fradinak már örökös témája a KEK-szereplés, ez már a második szezonunk lesz a kevésbé napfényes oldalon, jó volna ezt a kupát éppen ezért megnyerni, gyógyír lehetne. A klubvezetés nem várja el a trófeát, a bakik elkerülését viszont igen. A magyar bajnokság pedig erősebb lett, ma már hat-hét csapat ellen kell nagyon odafigyelni, szerintem a Dunaújváros és a Siófok is odaér majd a legjobb négy közé. Az újvárosiakat a várakozásomhoz képest jobban megvertük, ez fordulópont volt számunkra, hogy ne a csalódott arcunkat mutassuk, kiheverve a sokkot.”

Szóba került a válogatott is: „Nem lepett meg, hogy Görbicz Anita nem játszik már az Eb-n sem, mert egy ideje már számítottunk a babára, tudtunk a szándékról, nagyon örülünk neki. Hiányozni fog persze, mert őt egy személy nem tudja helyettesíteni, nincs még egy ilyen kreatív irányító a világon, de azért a felkészülés és az Eb alatt is velünk lesz. A Németh András-féle válogatottról nagyon jók a benyomásaim, a védekezésünk teljesen új lesz, feltolt védőkkel, agresszíven, gyors indulásokkal, kontrákkal. A fiatalok közül a meglepetés pluszt Planéta Szimonetta és Tóth Gabriella hozhatja a csapatba. Szeretnénk itthon megmutatni, hogy a magyar csapat nagyon jó.”

„Nem bántam meg, hogy éveket töltöttem a Fradinál, a hosszabbítást sem, nyáron viszont lejár a szerződésem, még nem beszéltem a klubbal a folytatásról. A maradásomat természetesen egy KEK-győzelem vagy egy bajnoki cím nagyon inspirálná, hiszen a Győr megelőzése esetén nem kellene BL-selejtezni. Ha elszerződnék, itthon csakis a Győr lehetne az irány, külföldön meg van jó néhány komoly csapat mint lehetőség. De egyelőre csak a Fradi és a válogatott” – mondta terveiről Tomori.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.