Úgy néz ki, hogy Klicsko most emberére akadt

A mérlegen fél kilóval „verte” Kubrat Pulev Vlagyimir Klicskót, szombaton a ringben nehezebb lesz nyernie.

Deák Zsigmond
2014. 11. 15. 4:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz és fél éve kapott ki legutóbb, nyolc és fél éve világbajnok, momentán három nagy (és egy kisebb) szervezet vb-övét őrzi, úgyhogy nyugodt szívvel állíthatjuk, Vlagyimir Klicsko hosszú ideje és egyértelműen uralja a hivatásos ökölvívás nehézsúlyát. Bátyja, Vitalij visszavonulása után deklarált célja, hogy – a WBC trónját is elfoglalva – az összes címet egyesítse, de erre még várnia kell.

Egy komoly (abb) kihívóra viszont már nem, mert ma este a hamburgi O2 World Arenában a méretben hozzá illő veretlen Kubrat Pulevvel találkozik (tévé: Digisport2, német RTL). A 38 éves, 62-3-as mérlegű, ereje teljében lévő ukrán óriás mindenképpen esélyesebb, de bolgár riválisa sem akárki. Amatőrként Eb-aranyérmet szerzett 2008-ban Liverpoolban, előtte a 2005-ben Mienjangban vb-bronzot, a profik között 2009-es debütálása óta kereken húsz meccset nyert meg, az Eb-övet és az IBF nemzetközi címét is elhódította.

A mérlegelésen az is kiderült, hogy mintegy fél kilóval nehezebb Klicskónál, hiszen alatta 111,58 kilót mutatott a mérleg, míg a kategória ura „csak” 111,13-at nyomott.

A WBO, a WBA, az IBF és a kisebb jelentőségű IBO nehézsúlyú vb-derbijét eredetileg szeptemberben rendezték volna, de a címvédő sérülése miatt halasztani kellett. A kihívó már ennek sem örült, aztán az utolsó hivatalos sajtótájékoztatóra nem engedték be a stábját, így ő meg se jelent, majd a bemutató edzésen Klicsko „tisztaságát” kérdőjelezte meg: „Engem miért vizsgáltak folyamatosan az elmúlt két hónapban legalább hatszor, bejelentés nélkül, miközben Klicskót csak a meccs után fogják ellenőrizni? Még talán a sakknál is van doppingteszt.”

Feszültségteljes jó felvezetés egy remélhetőleg szintén jó derbire, amit csak színesíthet a Klicskót „üldöző” Shannon Briggs borítékolható felbukkanása. Az amerikai veterán legutóbb a hamburgi bemutató edzést próbálta megzavarni. Nem csodálkoznánk, ha ukrán siker esetén ő lenne a következő áldozat a reklámhadjárat végén. Ám hiba lenne Puleven átnézni. Íme, a Kobra becenevű bolgár bunyós pályafutásának eddigi legszebb pillanatai:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.