Ugyanabba a folyóba lépett a Ferencváros

Nehéz ellenfeleket kaptak a magyar csapatok a női kézilabda KEK és EHF Kupa bécsi sorsolásán.

TK
2014. 11. 25. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KEK-ben az FTC-Rail Cargo Hungaria a norvég Bergennel, a Siófok-Galérius Fürdő pedig a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesett és így kupát váltó osztrák Hypo NÖ-vel találkozik. Mindkét magyar klub otthon kezd. Érdekesség, hogy a budapesti zöld-fehér csapat a KEK 2013–2014-es szezonjának nyolcaddöntőjében már találkozott a norvég együttessel.

Az EHF Kupában a Dunaújvárosra a Rosztov-Don vár, az első mérkőzést rendezik Oroszországban. Az Érd a spanyol Gran Canariával találkozik, és először hazai környezetben lép pályára.

A párharcok első mérkőzéseit február 7-én vagy 8-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A nyolcaddöntők párosítása:
KEK:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Tertnes Bergen (norvég)
Siófok-Galérius Fürdő – Hypo NÖ (osztrák)

EHF Kupa:
Rosztov-Don (orosz) – Dunaújvárosi Kohász KA
Érd – Rocasa Gran Canaria (spanyol)

Tomori Zsuzsanna, az FTC-Rail Cargo Hungaria átlövője lett a magyar válogatott csapatkapitánya – olvasható a Magyar kézilabda-válogatott Facebook-oldalán. Görbicz Anita időleges visszavonulása miatt kellett új kapitány választani.

 

Öt-hat csapatot is képesnek tart a jövő vasárnap rajtoló magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság megnyerésére Németh András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.