Veretlen maradt a Dunaújváros

A Dunaújváros nyert a Paks ellen, akárcsak a Puskás Akadémia a Szombathelyi Haladás ellen és a Nyíregyháza a Pécs ellen.

MD
2014. 11. 22. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben a dunaújvárosiak valamivel veszélyesebben futballoztak, de komoly helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni. A második játékrész derekán egy pontrúgást követően vezetést szerzett a hazai csapat, előnyét pedig magabiztosan őrizte. A Paks ennek ellenére az utolsó pillanatokban még kiharcolhatta volna a döntetlent, de Kiss lövése a lécen csattant. A Dunaújváros PASE a győzelemmel továbbra is százszázalékos a felújított Eszperantó úti stadionban, amelyben ez volt a harmadik bajnoki mérkőzése.

A Puskás Akadémia az első negyedórában több gólt is szerezhetett volna a vendégek védelmének és kapusának asszisztálása mellett, de egyik helyzetét sem sikerült kihasználnia. Az első játékrész közepén kiegyenlítettebbé vált a játék, mégis ekkor tudták megszerezni a vezetést a hazaiak Tischler Patrik fejesével. A Haladás az első 45 percben elvétve jutott csak el a hazai kapuig, komoly gólszerzési lehetősége nem volt. A fordulást követően nagyot esett a mérkőzés színvonala, többnyire mezőnyjáték zajlott. A Haladás elkeseredetten próbálkozott a gólszerzéssel, de a Puskás magabiztosan őrizte egygólos előnyét.

Az alsóházi rangadót a pécsiek kezdték jobban, ennek ellenére a vezetést egy szöglet után a Nyíregyháza szerezte meg. A vendég csapat tovább támadott, a hazaiaknak is voltak lehetőségeik, de a szünetig már nem esett több gól. A második félidőben a Pécs beszorította ellenfelét, viszont újra a Nyíregyháza talált be, a nyírségiek büntetőből növelték előnyüket. A második gól után felélénkült az addig inkább küzdelmes mérkőzés, s a hazai csapat végül az utolsó öt percben szerzett két találattal biztosította be megérdemelt győzelmét.

A Diósgyőr az elefántcsontparti Georges Griffiths duplájával nyert az MTK vendégeként 2–0-ra, Szivics Tomiszláv együttese ezzel 17 éves nyeretlenséget szakított meg: a diósgyőriek legutóbb 1997. szeptember 3-án hozták el a három pontot a kék-fehérektől.

A 60 percen keresztül emberhátrányban futballozó Lombard Pápa a 93. percben, tizenegyesből szerzett góljának köszönhetően játszott 1-1-es döntetlent a vendég Budapest Honvéddal, amely immár nyolc találkozó óta nyeretlen. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő első 30 perce, majd a hazaiaktól az ellenfelével agresszívan viselkedő Waltnert kiállította a játékvezető, így a Honvéd magához ragadta a kezdeményezést, de a szünetig nem tudta gólra váltani az emberelőnyt. A folytatásban valamivel több mint tíz percre volt szüksége a fővárosi együttesnek ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, majd sokáig sikerrel őrizte előnyét, a lefújás előtti pillanatokban azonban „véleményes” büntetőhöz jutott a Pápa, amely így végül egy pontot otthon tartott.

Lombard Pápa Termál FC-Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Pápa, 600 néző, v: Pintér
gólszerzők: Csizmadia (93., 11-esből), illetve Baráth (56.)
kiállítva: Waltner (32.)
sárga lap: Csilus (18.), Frizoni (45.), Szűcs (74.), illetve Hidi (34.), Godoy (41.), Czár (89.)

Pápa:
Szűcs - Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni - Csilus (Faggyas, a szünetben), Zulevs, Sluka (Király, 65.) - Waltner, Popin, Nagy T. (Benkő, 79.)

Honvéd:
Kemenes - Baráth, Ignjatovic, Kosnic, Vidovic - Godoy, Hidi, Vécsei - Prosser (Traoré, a szünetben), Youla (Czár, 78.), Holender (Job, 71.)

Dunaújváros PASE – MVM–Paks 1–0 (0–0)
Dunaújváros, 1200 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Nikházi (61.)
sárga lap: Lázár Zs. (57.), illetve Báló (31.), Vági (45.), Bartha (60.), Kecskés (62.)

Dunaújváros:
Nagy G. – Villám, Farkas V. (Szalai T., 50.), Sárközi, Csehi – Lázár Zs., Böőr, Nikházi – Orosz, Petneházi (Dodlek, 88.), Zsótér (Thiago, 68.)

Paks:
Molnár P. – Vági, Kovács G., Gévay, Báló – Kulcsár D. (Könyves, 67.), Tamási (Kesztyűs, 67.), Kecskés, Bartha, Bertus (Kiss T., 75.) – Haraszti

Puskás Akadémia FC – Szombathelyi Haladás 1–0 (1–0)
Felcsút, 704 néző, v.: Németh Á.
gólszerző: Tischler (35.)
sárga lap: Szakály D. (64.), illetve Kopúnek (77.), Zsirai (81.)

Puskás Akadémia:
Danilovic – Margitics, Kelic, Tar, Gohér – Szélesi, Polonkai – Denkovic (Sallai R., 61.), Szakály D. (Lorentz 67.), Harsányi (Hudák 89.) – Tischler

Haladás:
Mursits – Schimmer, Jagodics M., Dvorschák (Rocchi 75.), Zsirai – Kopúnek, Iszlai – Gaál B. (Nagy O. 59.), Jefremov (Halmosi 59.), Városi – Radó

Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC-Matias 4–0 (1–0)
Nyíregyháza, 1559 néző, v.: Bognár
gólszerző: Szokol (26.), Pekár (67., 11-esből), Koller (88.), Pákolicz (93.)
sárga lap: Bajzát (57.), Szokol 69.) illetve Mohl (25.), Márkvárt (71.)

Nyíregyháza:
Balogh – Rubus, Szokol, Fodor, Jánvári – Abdouraman, Koller (Huszák 89.), – Kostic, Pákolicz, Pekár (Spitzmüller 90.) – Bajzát (Sándor 61.)

Pécs:
Gőcze – Nagy, Balogh (Lantos 27.), Causic, Mohl – Szatmári, Horváth (Pölöskey 61.), James, Uzoma – Márkvárt, Frőhlich (Kővári 73.)

MTK Budapest–Diósgyőri VTK 0–2 (0–2)
Bozsik Stadion, 500 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Griffiths (8., 32.),
sárga lap: Torghelle (28.), Kanta J. (35.), Vukmir (75.), Jenner (82.), Thian (88.)

MTK:
Hegedüs – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Thian, Vass Á., Kanta J. – Vass P. (Horváth Zs., a szünetben), Torghelle, Hrepka (Bese, a szünetben)

Diósgyőr:
Antal – Okuka, Szalai V., Kádár, Husic – Gosztonyi (Bacsa, 58.), Egerszegi, Elek, Marjanovic (Jenner, 78.) – Takács T. (Grumic, 68.), Griffiths

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.