Vettel veszi át Alonso helyét a Ferrarinál

A Ferrari-istálló bejelentette, hogy három évre szerződtette a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettelt.

WL
2014. 11. 20. 12:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A maranellóiak a szezonzáró futam előtt kiadott közleményükben azt is jelezték, hogy a finn Kimi Räikkönen a továbbiakban is az istállónál marad, így jövőre ő lesz Vettel csapattársa.

A 27 éves német pilóta és mostani csapata, a Red Bull október 4-én jelentette be, hogy a világbajnoki címvédő elhagyja az osztrák istállót, amelynek színeiben 2009 óta versenyzett, s mind a négy vb-címét az energiaitalosokkal nyerte. Vettel 38 futamon diadalmaskodott a Red Bull-lal, 2010 és 2013 között sorozatban győzött összetettben. Az idei évben ugyanakkor a nagy fölényben lévő Mercedesek ellen nem volt esélye, GP-t sem nyert, ausztrál csapattársa, Daniel Ricciardo azonban három versenyen is győzött.

Vettelnek az lesz a feladata, hogy újra sikerre vezesse a Ferrarit, amely most csak a negyedik a konstruktőrök pontversenyében, ráadásul 1993 óta először fordulhat elő vele az, hogy futamgyőzelem nélkül zár egy szezont. Ferrarival legutóbb 2007-ben nyert F1-es vb-címet egy pilóta, akkor Räikkönen ünnepelhetett.

„Egy gyermekkori álmom vált ezzel valóra, mert már kisfiúként a vörös autójával száguldó Michael Schumacher volt a példaképem” – mondta Vettel, utalva hétszeres – ebből ötször a Ferrarival – vb-győztes honfitársára, s kiemelve, nagy megtiszteltetés számára az esély, hogy a maranellóiaknál versenyezhet.

A 33 éves Alonso – aki még 2005-ben és 2006-ban nyert világbajnokságot a Renault-val – 2010 óta volt az olasz istálló pilótája, s ebben az időszakban 11 futamgyőzelmet aratott, háromszor, 2010-ben, 2012-ben és 2013-ban második lett az összetettben Vettel mögött. A spanyol versenyző a távozásával kapcsolatban annyit mondott, „ez a mai nem egy könnyű nap” a számára, de „gondos és alaposan átgondolt” döntést hozott.

Sajtóértesülések és pletykák szerint Alonso valószínűleg a McLarennél folytatja a pályafutását, a brit istálló jövőre Mercedes helyett Honda motorokkal igyekszik majd felvenni a versenyt a riválisokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.