Viborg: Görbicz kismamaként is belőtte a heteseket

Bár Görbicz kijelentette, babát vár, több meccset nem játszik, a Viborg elleni sikerből is kivette a részét.

Ch. Gáll András
2014. 11. 02. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ambros Martín vezetőedző is egyértelművé tette, hogy a legnehezebb csoportmeccs következik, így nyilatkozott: „Tudjuk, hogy nagyon tapasztalt és erős ellenféllel állunk majd szemben, kulcsfontosságú lesz a vasárnapi ütközet. A saját részünkről folytattuk a szisztematikus, lépésről lépésre haladó felkészülést, és igyekszünk elérni, hogy a meccs során ne a Viborg játékstílusa érvényesüljön, hanem a miénk. Ha koncentráltan végigvisszük ezt a hozzáállást, akkor tudjuk hazahozni a pontokat.”
A vendégek mindenesetre komoly meglepetéssel kezdtek: bár Görbicz Anita csütörtökön, amikor bejelentette, hogy babát vár, azt is hozzátette, több mérkőzést már nem vállal, mégis ott volt a bemutatáskor a pályán. Aztán, mint hamarosan kiderült, be is szállt heteseket lőni, például ő szerezte meg a 2-1-es vezetést. Az ETO a 2009-es BL-döntő első mérkőzésén klasszis játékmestere nélkül is képes volt nyerni Viborgban – akkor 26-24-re, igaz, a hazai, azaz veszprémi visszavágót három góllal elveszítette, így elúszott a serleg –, de mostani jelenléte bizonyára pluszhitet adott társainak. Akik egyébként valóban domináltak, amikor átálltak öt plusz egyes védekezésre, derekasan össze is zavarták a dánokat. Azt is megállapíthattuk, hogy a spanyol válogatott irányító, Macarena Aguilar nyári szerződtetése bölcs előrelátás volt és szisztematikus beépítése hónapok óta folyhatott. A skandinávok persze nem szívesen adnak fel meccset, ezúttal is felkapaszkodtak 8-11-ről 12-12-re, de 17-13-as magyar előnnyel kezdődött a szünet.
A második félidő pedig kilencperces északi „fegyvernyugvással”, azaz gól nélküli periódussal folytatódott; a Győr ekkor 22-15-re elhúzott, majd kilencre növelte a differenciát. A házigazda még egy, utolsó rohamot indított, ezzel 25-20-ra, 28-24-re kapaszkodott, de feljebb már nem. A legveszélyesebbnek ítélt, idegenbeli csoportrangadót végül 30-25-re nyerték Amorimék! Nem dicsérhetjük eléggé a szülés után is régi formáját idéző Hornyákot, a remek szélső játékot produkáló Korsóst és Bognár-Bódit sem.
Tegyük hozzá, a csak heteseket lövő Görbicz Anita mellett a másik kismama, a földkerekség legjobb kapusának tartott Katrine Lunde, valamint a sérült Susann Müller és Orbán Adrienn nélkül még elképesztőbb a fölény. Pedig a Viborg mestere, Cristian Dalmose a minap megjegyezte, Lunde kiválásával az ETO szerinte mintegy 40 százaléknyit gyengült, és már nem tartja a BL favoritjának. Kíváncsiak lennénk ezután arra, miként vélekedik saját csapatáról – a jövő szombati, győri visszavágón, ha alkalom nyílik rá, meg is kérdezzük tőle.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.