Zseniális via ferrata lesz a tatabányai turulszobor alatt

A Kő-hegy természetes adottságait kihasználva három amatőr hegymászóútvonal kiépítését kezdték meg Tatabányán.

BuL
2014. 11. 14. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az autópályáról is jól látható fehér sziklákon, a turulszobor alatt a közepestől az extrém nehézségűig építenek pályákat. A túrázók a három útvonalat végigmászva közel 600 métert járhatnak be, amelyen négy kötélhíd is van a sziklák között – tette hozzá Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP).

A mászóutak minősége és hossza a legnépszerűbbek közé sorolhatja a tatabányai létesítményt. Az építők a drótkötelek rögzítése után tesztmászások során alakítják ki az utak nehézségi fokát. A nagyközönség számára a pálya csak a hivatalos megnyitót után válik elérhetővé, addig az útvonalakat használni tilos és életveszélyes.

A létesítménnyel Tatabánya az elsők között jelenik meg az amatőr hegymászósportok helyszínei között, és újabb attrakciót kínál a városba látogatók számára. A Cseszneken lévő, hasonló mászóút tatabányai alpinisták munkája, az ottani helyszínt hétvégenként átlagosan 500 látogató keresi fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.