A második helyet szerezte meg a Szeged

Az utolsó másodpercekben kapott góllal 27-26-os vereséget szenvedett a továbbra is százszázalékos lengyel Kielcétől.

BLM
2014. 12. 06. 17:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportelsőséghez a Tisza-partiaknak az eddig hibátlan Kielcét kellett volna öt-hat góllal legyőzniük, lévén október 4-én a lengyelek 37-32-re nyertek odahaza.

A magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev vezette Kielce esélyeshez méltóan kezdett. A 15. percben, 5-8-nál kénytelen volt időt kérni az előző idényben EHF Kupa-győztes házigazda, amelyből jószerivel csak Prodanovic jelentett veszélyt a  kapura. Aztán felzárkózott mellé Balogh is, de a különbség nem csökkent.

Jól kezdték a második félidőt a hazaiak, Balogh duplájával felzárkóztak, majd Zubai révén egyenlítettek a 34. percben (15-15). A lendületet Källman fokozta, akinek két góljával már 17-15-re vezetett a Szeged. A nézőtér szinte felrobbant a hangorkánban, miközben a 41. percben már 20-17 volt az állás.

A Kielce hullámvölgyben volt, és negyedórával a vége előtt, 22-18-nál elérhető közelségbe került a hőn áhított ötgólos különbség. Csakhogy az őrült rohamban kicsit elfáradt a Szeged, és rendezte sorait a rivális, amely innentől kezdve kínosan ügyelt arra, ne érje baj, ne kapjon ismét vérszemet a Pick.

Az 55. percben 25-24-nél még egyszer időt kért a Szeged, ám a Kielce ekkor már újra magabiztosan játszott, és fordított (25-26). Parrondo még egyenlített, az utolsó támadás pedig a vendégeké volt, amelyet góllal fejeztek be, és számukra ez csoportelsőséget ért.

A sorozat februárban folytatódik. A Szeged a hátralévő mérkőzésektől függetlenül csoportmásodik, azaz a nyolcaddöntőben egy másik csoport harmadikjával sorsolják össze, és a visszavágót majd hazai csarnokban vívja.

D csoport, 8. forduló:
MOL-Pick Szeged–Kielce (lengyel) 26–27 (11-14)
a szegedi gólszerzők: Prodanovic 6, Balogh 4, Källman 4, Bombac 3, Ilyés 3, Parrondo 2, Robledo 1, Ancsin 1, Zubai 1, Vranjes 1

A csoportállás: 1. (és már csoportelső) Kielce 16 pont, 2. (és már csoportmásodik) Szeged 12, 3. Dunkerque (francia) 6 (196-202), 4. Aalborg (dán) 6 (203-210), 5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 4 (220-226), 6. Schaffhausen (svájci) 4 (207-239)

A csoportból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Az eddigi százszázalékos MKB-MVM Veszprémnek egy pontot kell szereznie a fennmaradó három összecsapásán, és akkor csoportelső lesz.

Később:
C csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) – MKB-MVM Veszprém, Mannheim 21.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.