A románok lépéskényszerbe hozták Tomoriékat

A román válogatott legyőzte a pont nélküli lengyel csapatot.

TK
2014. 12. 17. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A románok a 6. percben már 5-0-ra vezettek, a lengyelek az időkérésük után sorozatban dobott három góllal felzárkóztak. Neagu vezérletével azonban 9-5-re ellépett a román együttes – a klasszis átlövő az első félidőben hétszer volt eredményes. A túloldalon a másik húzóember, Kudlacz duplája miatt lett szorosabb a szünetre.

A második félidő elején rövid időre fordítottak a lengyelek, de ezzel ellőtték puskaporukat, és a folytatásban már esélyük sem volt.

A románok sikerükkel megelőzték az este az olimpiai bajnok norvégok ellen pályára lépő magyarokat, a mieink ezzel visszacsúsztak a csoport ötödik helyére.

Eredmény:
középdöntő, I csoport (Debrecen):
3. (utolsó) forduló:
Románia – Lengyelország 24-19 (11-9)

A spanyol válogatott legyőzte a hajrára összeomlott vb-bronzérmes dán csapatot és ezzel bejutott a pénteki, budapesti elődöntőbe, ahol majd a címvédő montenegrói együttessel találkozik.

Egészen a szünet előtti hajráig fej fej mellett haladt a két csapat, ekkor Lopez két góljával lépéselőnybe kerültek a spanyolok. A folytatásban szintén jól játszott a spanyol gárda, a 40. percben, 20-15-ös vezetésénél időt kértek a skandinávok. Azonban nem kaptak lendületre, nyoma sem volt a magyarok elleni hétfői magabiztosságuknak, sőt, egyszerűen vergődtek, és a végén súlyos vereséget szenvedtek.

Amennyiben a magyarok a norvégoktól kikapnak, akkor csoportjukban ötödik, összesítésben kilencedik helyen zárnak. Döntetlen esetén Németh András szövetségi kapitány alakulata csoportjában negyedik, összesítésben hetedik vagy nyolcadik lesz. A győzelem pedig azt jelentené, hogy a házigazda pénteken az 5. helyért léphet pályára a budapesti Papp László Arénában, mivel Debrecenben harmadikként végez.

Eredmény:
középdöntő, I csoport (Debrecen):
3. (utolsó) forduló:
Spanyolország – Dánia 29-22 (15-12)

A címvédő montenegrói válogatott, ledolgozva félidei ötgólos hátrányát, 30-29-re nyert kedden a mindeddig veretlen svéd csapat ellen az Európa-bajnokság zágrábi középdöntős csoportjában.

Ezzel eldőlt, hogy a holland–francia összecsapáson csak előbbinek van esélye arra, hogy megelőzze a svédeket, ám ehhez legalább tíz góllal kell diadalmaskodnia.

Eredmény:
középdöntő, 3. forduló:
II. csoport (Zágráb):
Montenegró – Svédország 30-29 (13-18)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.