A Szolnok nyerte a férfi, az UVSE a női Magyar Kupát

Háromgólos diadallal a Szolnoké lett a férfiaknál a Magyar Kupa, a nőknél a Dunaújvárost fosztották meg címétől.

VZ
2014. 12. 07. 20:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OSC felett aratott háromgólos diadallal a Szolnoké lett a férfiaknál az idei vízilabda Magyar Kupa.

A vasárnapi szentesi döntőben az újbudai csapat az elején ellépett két góllal, a második negyedben azonban fordítottak a Tisza-partiak (3–2). A harmadik játékrészben is tartotta a lépést az OSC a Szolnokkal, amely azonban 5–4 után a befejező nyolc percben – a kétszer is parádés gólt szerző olimpiai bajnok center, Kis Gábor révén – 7–4-es vezetésre tett szert, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

A Szolnok 1966, 1968 és 1985 után most negyedszer lett kupagyőztes.

Theodora Magyar Kupa, férfidöntő:
Szolnoki Dózsa-Közgép – A Híd-OSC-Újbuda 10–7 (1–2, 2–0, 2–2, 5–3)

A Dunaújvárost megfosztva címétől az UVSE nyerte az idei női vízilabda Magyar Kupát. A vasárnapi szentesi döntőben a fővárosi csapat és a tavalyi győztes fej fej mellett haladt, egyik sem tudott egytalálatnyinál nagyobb előnyre szert tenni. Végül a negyedik negyedben, 5–5-nél, bő három perccel a vége előtt Kisteleki Hanna akciógóljának köszönhetően diadalmaskodott az UVSE gárdája.

Theodora Magyar Kupa, női döntő:
UVSE-Centrál – Dunaújvárosi Főiskola 6–5 (2–2, 1–1, 2–1, 1–1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.