A vereséggel elszállt a szolnoki kosarasok esélye

A Szolnoki Olaj kikapott a szlovén Olimpija Ljubljana vendégeként a férfikosárlabda Európa-kupa 8. fordulójában.

TK
2014. 12. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai második vonalnak számító Európa-kupában debütáló szolnokiak 2/5-ös győzelmi mérleggel várták a nyolcadik fordulót, míg az Olimpija Ljubljana 4/3-mal állt.

Dragan Aleksic vezetőedző sérülés miatt ezúttal sem számíthatott Keller Ákosra és Lazeric Jonesra. A találkozón 27–28-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám ezután „robbantottak” a házigazdák, és egy 24–3-as rohammal faképnél hagyták a magyar bajnokot. A félidőben 51–31-re vezettek a szlovének.

Fordulás után a hazai együttes visszavett a tempóból, de az Olaj nem tudott közelebb kerülni, és az utolsó szakaszban sem változott a játék képe.

A Tisza-partiaknak 2/6-os mutatójukkal már nincs esélyük a hatos csoportban az első négy között végezni, azaz a legjobb 32-be kerülni.

A két csapat szombaton ismét összecsap Ljubljanában, az Adria Liga 11. fordulójában.

A Szolnok egy hét múlva az orosz Himki Moszkvát fogadja az Európa-kupában.

Eredmény, 8. forduló, D csoport:
Olimpija Ljubljana (szlovén) – Szolnoki Olaj 89–67 (25–23, 26–8, 16–19, 22–17)
A magyar csapat legjobb dobói: Gipson 14, Wittmann 13, Sinovec 13, Báder 11.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.