Az olasz meló eredménye két magyar arany

Tizenhét érmet szerzett a magyar válogatott a Czarny Bórban rendezett nemzetközi női birkózóversenyen.

2014. 12. 08. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyelországi Czarny Bórban rendezett női versenyen a Magyar Birkózó Szövetség beszámolója szerint tíz ország vett részt – a házigazdákon és a mieinken kívül kívül csehek, finnek, franciák, litvánok, németek, norvégok, olaszok, svédek –, s az egy tömött busszal kiutazott magyar csapat kitett magáért: a felnőttek között Barka Emese (58 kg) és Szenttamási Noémi (48 kg) az első helyen végzett súlycsoportjában, Dénes Mercédesz (53 kg) és Sleisz Gabriella (63 kg) ezüstérmes lett, Galambos Ramóna (58 kg), Jäger Szimonetta (58 kg), Szabó Eliána (63 kg), Klein Veronika (69 kg) és Németh Zsanett (75 kg) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Női birkózásban az olimpiai súlycsoportok a 48, az 53, az 58, a 63, a 69 és 75 kg, ennek tükrében különösen értékesek válogatottunk eredményei, még akkor is, ha a legyőzött ellenfelek között klasszis versenyzők nem voltak.

A tavalyi budapesti vb-n még az 55 kg-ban bronzérmes, Eb-3. helyezett Barka Emesét (nyitóképünkön balra) már itthon értük utol:

„Ez a viadal nem szerepel a nemzetközi szövetség hivatalos naptárában, és a lebonyolítása eltért a megszokottól. Minden súlycsoportban kétnapos volt a verseny, így meg is lepődtem, amikor kiderült, hogy nekem már az első napon le kell birkóznom az összes meccsemet. Azt hittem, hogy az érmes mérkőzések csak másnap lesznek, de a lényeg, hogy győztem, és ez is jó visszajelzés arra nézve, hogy az edzőmmel, Diletta Giampiccolóval jó úton járunk. Neki köszönhetően az elmúlt hetekben részt vehettem Rómában az ottani olimpiai központban egy edzőtáborban, és ő szervezte meg azt is, hogy utána elindulhassak a nizzai nemzetközi versenyen. Bejutottam a döntőbe, ám ott sajnos hibáztam, így csak ezüstérmes lettem. Ez sem rossz eredmény, de az arany jobb lett volna. Úgy látom, egyre jobban kezdek beleerősödni az 58 kg-ba, de azért még sokat kell dolgoznom, szükségem van a versenyekre és az edzőtáborokra. Most mindenesetre nem panaszkodhatom, mert hétfőn máris utazom a válogatottal egy tíznapos bulgáriai edzőtáborba. Vasárnap éjjel kimostam a ruháimat, de megszáradni már Bulgáriában fognak, ott is ki kell majd teregetnem” – mondta el a tényleg csak hazaugrott Barka Emese a hétfői indulás előtt, aki a Vasas versenyzője, de a kétszeres Európa-bajnok Ritter Árpád olasz feleségének irányításával Csepelen készül.

S azt, hogy a versenyzőként vb-ezüstig és három Eb-bronzig jutott Diletta Giampiccolo edzőként is minőségi munkát végez, Szenttamási Noémi eredménye is alátámasztja, ugyanis vele is ő foglalkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.