Bernie Ecclestone „kicsit csalódott”

A Forma–1 „ura” kritizálta Alonsót, de szerinte jót tett a szezonnak a Mercedes-istálló pilótáinak harca.

HZS
2014. 12. 08. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 84 éves brit üzletember elsősorban azért kritizálta a 2010 és 2013 között sorozatban négy vb-címet begyűjtött német pilótát, mert szerinte nem reagált megfelelően arra, hogy idén a Red Bull autói nem voltak eléggé versenyképesek.

Sebastian Vettel – aki a szezon végén a Ferrarihoz igazolt Alonso helyére – futamgyőzelem nélkül zárta az idényt, csapattársa, az ausztrál Daniel Ricciardo azonban háromszor is a dobogó legmagasabb fokára állt a Red Bull-lal. „Nagy szurkolója vagyok Sebastiannak, de a viselkedése kicsit csalódást keltő volt, mert legyőzöttként reagált, pedig nem az, és korábban a gondolkodásmódja sem volt ilyen” – írta Ecclestone.

A Forma–1 „ura” Vettel új csapatáról, a Ferrariról is ejtett néhány szót, kiemelve, hogy a maranellóiak „elvesztek valahol”, s szintén csalódást okoztak. „Az idény felére Alonso is eljutott oda, ahová Sebastian, ezért benne is csalódtam egy kicsit” – tette hozzá Ecclestone, aki hangsúlyozta, jót tett a szezonnak, hogy a világbajnok Mercedes-istálló engedte egymással versenyezni pilótáit, az egyéni vb-címet elhódító brit Lewis Hamiltont és a német Nico Rosberget, ellenkező esetben a brit üzletember szerint „pocsék” lett volna a Forma–1 idei éve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.