Bő egy hónap múlva nehézsúlyú csúcstalálkozó

Hosszú várakozás és kemény tárgyalássorozat után a Don King Promotions és a Golden Boy Promotions bejelentette a WBC profi bokszszervezet legendás zöld világbajnoki övéért zajló nehézsúlyú csúcstalálkozó hivatalos időpontját és helyszínét: január 17., Las Vegas.

Deák Zsigmond
2014. 12. 15. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visszavonult Vitalij Klicsko által hátrahagyott vb-címet májusban megszerző Bermane Stiverne (mérlege 24-1-1, 21 K.O.) és veretlen amerikai kihívója, Deontay Wilder (32-0, 32 K.O.)  január 17-én, Las Vegasban, az MGM Grand Garden Arenában néznek majd farkasszemet egymással.

Az első címvédésére készülő, haiti származású kanadai bunyós a tőle megszokott módon szűkszavúan nyilatkozott: „Ne is pislogjanak január 17-én. Én vagyok a nehézsúlyú világbajnok, és senki sem fog megverni. Izgatottan várom, hogy bizonyíthassak. A duma nem sokat ér, a ringben majd a tetteim beszélnek. Az egyetlen alkalom, amikor figyelemre fogom méltatni Wildert, az a mérkőzés estéje lesz. Megígérhetem, hogy többet fog kapni, mint amire számít és mint amire készen áll.”

A makulátlan mérlegű, minden eddigi profi meccsét kiütéssel nyerő kihívó (aki a 2008-as pekingi olimpián 91 klióban bronzérmet szerzett) kicsit bőbeszédűbb volt: „Rövid mérkőzésre számítok a köztünk lévő indulatok miatt. Tényleg meg akarom sebezni ezt a fickó. Megmondtam neki, hogy szétrúgom a seggét, és be is tartom az ígéretemet. Most végre valóra válthatom az álmaimat. Amerika rég vár egy nehézsúlyú világbajnokra. Nem volt már egy igazi Evander Holyfield és Mike Tyson óta. Mindenki csak hátradől, és a régi szép időkön mereng. Amerika várja a nehézsúlyú világbajnokát, és én megérkeztem. Nem tehetek róla, hogy mindenkit kiütök. Nem az én hibám, hogy úgy tűnik, mintha könnyű lenne. Miután kiütöm Stiverne-t is, nem akarom, hogy azt suttogják az emberek, ő is csak egy hurka volt. Azt akarom, hogy az emberek meghajoljanak és dicsérjék a nehézsúlyú világbajnokot. Akkor majd végre el kell ismerniük, hogy tényleg ennyire jó vagyok.”

A konkrét diadalon, a pénzdíjon és a legpatinásabb világszervezetnek számító WBC „királykategóriás” zöld övének megszerzésén túl az is a csúcstalálkozó tétje, hogy a győztes minden valószínűség szerint akár már jövőre összecsaphat a nehézsúlyt uraló Vlagyimir Klicskóval. Jelenleg az ukrán óriás őrzi a többi világszervezet vb-övét, s többször kijelentette, célja a teljes címegyesítés, azaz meg akarja szerezni bátyja korábbi trónját is. Vele sosem bokszolt volna, de utódja ellen készen áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.