Bunda volt Mickey Rourke moszkvai bunyómeccse

A múlt pénteki moszkvai hivatásos ökölvívógála különleges attrakciójaként lépett szorítóba a hollywoodi színészlegenda, Mickey Rourke, de most kiderült, győzelme nem a véletlen műve volt, hanem előre megtervezett „jelenet", vagyis bunda.

Deák Zsigmond
2014. 12. 01. 19:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 62 éves, profi bokszolóként bő két évtizedet kihagyó amerikai színész, Mickey Rourke egy enyhén szólva megmosolyogtató meccsen, a második menetben testütésekkel végezte ki ellenfelét, az erősen negatív mérlegű (1-9), 29 éves Elliot Seymourt, aki semmi ellenállást nem tanúsított.

Családja szerint Seymour az elmúlt másfél évben gyakorlatilag hajléktalanként élt Pasadenában, és csak a könnyű pénzkereseti lehetőség miatt vállalt el bokszmeccseket, idén összesen ötöt.

Egy állítólagos közeli családtagja így nyilatkozott: „Egyértelműen bunda volt a meccs. Ez az egész jelenet, hogy a kötelekhez hátrál, leengedi a kezeit, és csak egymás kesztyűit ütik, így volt kitalálva. Látjuk a hírekben, hogy Mickey Rourke megvert egy feleannyi idős embert, igen ám, de ez csak egy része a sztorinak. Az igazság az, hogy Elliot hajléktalan, reményvesztett ember, aki vélhetően visszakerül az utcára, amint hazautazott.\" A gála szervezői nyilatkozatuk szerint utánanéznek a dolognak Seymour menedzsmentjénél, bár azt is hozzátették, az ellenfél pénzügyi helyzete nem rájuk tartozó téma. Rourke mindenesetre elmondása szerint jövő márciusban ismét ringbe lépne. Maga Seymour is megszólalt, nem tagadta, valóban komoly megélhetési gondjai vannak, de azt mondta, bokszolni hívták Moszkvába, nem pedig lefeküdni, s egy hónap állt rendelkezésére, hogy felkészüljön a meccsre. Ehhez képest viszont lefeküdt, a hírek szerint mintegy 3000 dollárért.
Hozzátesszük, ez a mérkőzés egyiküknek sem került be a profi mérlegébe a mértékadó boxrec szakportálon, ahol Mickey Rourke 6-0-2-vel áll, s hivatalosan legutóbb több mint húsz éve, 1994 szeptemberében bokszolt:  döntetlenre ment Sean Gibbonsszal egy floridai kisvárosban...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.