Dermesztő hazai kudarc a Bajnokok Ligájában

Az Eger fente a fogát, mégis simán, 12–4-re kikapott a mezőny valószínűleg legerősebb csapatától, az olasz Reccótól a vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában. A B csoportban a Szolnok a papírformának megfelelően vendégként is könnyedén, 17–7-re verte a német Spandaut.

NM
2014. 12. 17. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biros Péter a mérkőzés előtt civilben nyilatkozott a medence partján, amiből kiderült, még mindig nem vállalja a játékot. A háromszoros olimpiai bajnok talpáról még októberben távolítottak el egy anyajegyet. Biros akkor még abban bízott, hogy november végén, a BL első fordulójában már játszhat a Barcelonata ellen. A címvédő otthonában az Eger azonban nélküle ért el bravúros, 7–7-es döntetlent, Biros másfél hete a Magyar Kupa négyes döntőjében sem szerepelt.

Szerda este különösen nagy szükség lett volna a segítségére. A parton még azt fejtegette, hogy a Reccónak ugyan nagyon erős a játékosállománya, de okos taktikával „megcsíphető”. A mérkőzésen sajnos ezt nyomokban sem sikerült bizonyítani. Az olasz csapat négy perc alatt elhúzott 3–0-ra, Dabrowski Norbert, a magyar csapat vezetőedzője mi mást tehetett, már ekkor időt kért, de semmi sem változott egészen 0–5-ig.

Lőrincz az első negyedben szépített, s ha felzárkózni nem is sikerült az egrieknek, legalább a különbség nem nőtt látványosan. Félidőben 8–3-ra vezettek, végül 12–4-re nyertek az olaszok. Ezek után az Egernek alighanem a Barceloneta és a Recco mellett/mögött a harmadik, még hatos döntőt érő helyet kell megcéloznia.

A másik magyar érdekeltségű mérkőzés hasonlóan alakult, csak éppen a mi ínyünkre. Miers a házigazda Spandaunak szerzett vezetést, utána azonban zsinórban nyolc szolnoki gól következett. Ezzel lényegében eldőlt a találkozó, végeredményben a Szolnok 17–7-re nyert, azaz két forduló után is hibátlan, hiszen az első körben 13–12-re verte a Primorje Rijekát.

Bajnokok Ligája, 2. forduló
A csoport:
ZF-Eger–Pro Recco (olasz) 4–12 (1–5, 2–3, 1–3, 0–1), a magyar csapat góldobói: Cuk 2, Lőrincz, Szivós 1-1

B csoport:
Spandau 04 (német)–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–17 (1–4, 1–5, 3–4, 2–4), a magyar csapat góldobói: Tóth M. 5, Varga Dénes 4, Vámos, Kis G. 3-3, Madaras 2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.