EPO-val bukott le a maratonista

A második, úgynevezett B próba is igazolta a doppingolás tényét a kenyaiak maratonfutója, Rita Jeptoo esetében.

LR
2014. 12. 20. 19:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezetében az első ellenőrzésen eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak, ezt a második vizsgálat is megerősítette – közölte hazája szövetsége. Jeptoo az elmúlt időszakban szép sikereket ért el, az idén és tavaly egyaránt megnyerte a bostoni és a chicagói maratont is, ráadásul az idén a kiemelt maratoni viadalok eredményei alapján összetett győztes lett, amiért elvileg 500 ezer dolláros jutalom járt volna. A díjátadót azonban éppen az ő doppingesete miatt halasztották el.

A 33 éves atléta szeptemberben bukott meg, egy versenyen kívüli ellenőrzés során. Akkor felfüggesztették a versenyzési jogát. Az elmúlt két évben többtucatnyi kenyai atléta akadt fenn a doppingvizsgálatokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.