Ez a fotó tényleg visszaadja a fair play erejét

A zsűri és a nagyközönség is Őszi Szilvia képére szavazott, amely a budapesti cselgáncs Grand Prix-n készült.

2014. 12. 04. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június végén a cselgáncsozók budapesti Grand Prix-versenyén a férfi 90 kg-ban az akkor még „csak” Eb-bronzérmes – augusztusban húszévesen viszont már vb-ezüstöt is szerző – Tóth Krisztián a Papp László Budapest Sportarénában a dobogó második fokára állhatott. Az elődöntőben leszorítással verte a korábbi világbajnok holland Guillaume Elmontot, aki a szorult helyzetében már nem nagyon volt a tudatánál – ilyesmi bizony megesik a sportágban –, s a KSI versenyzője segítette fel a tatamiról. Ezt a pillanatot kapta el Őszi Szilvia, s Tóth Krisztiántól a legyőzött ellenfélnek tett gesztusa, a mozdulat és a helyzet tökéletesen adja vissza a fair play szellemiségét.

A nézőtérről így láthattuk Tóth Krisztián mérkőzését a holland versenyző ellen:

A zsűri a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Fair Play Bizottsága által meghirdetett pályázatra beérkezett több mint száz fotóból kiválasztotta az általa legjobbnak ítélt tizenegyet, melyeket közönségszavazásra is bocsátott. A meghirdetett szavazás minden korábbi elképzelést felülmúlt, hiszen csaknem harmincezren tekintették meg a képeket egy hét alatt. A közönség és a zsűri véleménye egybecsengett, mindkét „fórumon” Őszi Szilvia fotója lett a befutó.

A MOB Kamuti Jenő vezette Fair Play Bizottsága köszönetét fejezi ki minden pályázónak, résztvevőnek, szavazónak és érdeklődőnek. A díjátadóra egy későbbi időpontban kerül sor. Az előzsűrizett fotók itt megtekinthetők a képgalériában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.