Feje tetején Európa: Hollandia mindenkit előz

Észbontó! Mivel Hollandia felmorzsolta Szlovákiát, középdöntős csoportja élére ugrott a horvát–magyar közös rendezésű női kézi-Eb-n.

MNO
2014. 12. 14. 21:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland válogatott ugrott a II. csoport élére a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, miután a játéknap záró mérkőzésén gólzáporos győzelmet aratott Szlovákia ellen.

A szlovákok tíz percig tudták tartani a hollandok tempóját, aztán úgy maradtak. Az állás 6–6 után lett 11–6 a hollandoknak, miközben a szlovákok tíz percig gólképtelenek voltak. A szünetre hétgólos előnyhöz jutó Hollandia a folytatásban tovább növelte a különbséget, az esélytelenebb Szlovákiának a komolyabb felzárkózásra sem volt esélye, osztálykülönbség volt a két válogatott között. A hollandok gyors mozgásra és rengeteg irányváltásra alapozó játéka bizony több nézőt érdemelt volna, a csarnok ugyanis hallhatóan kongott az ürességtől.

NŐI KÉZILABDA EB, 2014
Középdöntő, II. csoport (Zágráb)
Hollandia–Szlovákia 30–20 (17–10)
Ld: Polman 7, Broch 5, Van der Heijden 3, ill. Skolkova 6, Jakubisova 5, Michnova 3
Korábban
Svédország–Franciaország 29–26 (12–14)
Ld: Hagman 7, Oden 5; ill. Lacrabere 10
Németország–Montenegró 20–27 (10–12)
Ld: Zapf 6, ill. Knezsevics 8, Petrovics, K. Bulatovics 5-5

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.