Gyárfás: Magyarország megérdemelné az olimpiát

A világ komolyan veszi a magyar sportot – mondta az úszószövetség elnöke.

TK
2014. 12. 09. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon remélem, hogy sikerrel pályázunk majd a 2024-es olimpiai rendezésre, hiszen a NOB döntése kaput nyithat számunkra. Ha van olyan ország, amely a sporteredményei alapján megérdemelné az olimpiát, az Magyarország. Ha csak az úszás felől is nézem, most Dohában éppen Brazília mögött lettünk másodikak az éremtáblázaton, mögöttünk csupa-csupa korábbi olimpia házigazdája. Nem kétséges, hogy a magyaroknak sportteljesítmény alapján jár az olimpia. Más kérdés, hogy gazdaságilag fel tudjuk-e venni a versenyt a nagyhatalmakkal” – mondta Gyárfás Tamás a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Az úszók első embere hozzátette: „Sportolóink, szurkolóink vannak bőséggel, tehát a kiknek rendezni kérdésére van válasz. A másik lényeges a miből, mennyiből. Ha az emberek azt mérlegelik majd, mit hozhat egy olimpia, akkor mindenki mögé áll majd a rendezésnek; ha azt nézik, mit vehet el, akkor viszont lehetnek viták. Nekünk mindig jól jönnek a kényszerítő lépések: az úszó-vébé után lesz jó uszodánk, épül majd komoly stadion, lehet fejleszteni a közlekedést, úthálózatot. Hatalmas lehetőség lenne a külföldi tőke számára, s az országpropagandának egyaránt. A világ komolyan veszi a magyar sportot, nekünk belül kell mérlegelni, hogy lehet-e nemzeti egység, mert hadállások esetén nehezebb a siker.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.