Hosszú Katinka: negyedik arany, negyedik világcsúcs

200 méter vegyesen 2:01.86 másodperccel nyert, ez a negyedik elsősége Dohában.

MNO
2014. 12. 06. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt Hosszú negyedik katari elsősége, rajta kívül eddig Bernek Péter és Gyurta Dániel szerzett aranyérmet a magyar úszók közül.

Az előző három napban még két ezüstöt is összegyűjtő Hosszú, akit a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség 2014 legjobb úszónőjének választott, az elejétől diktálta a tempót, fokozatosan tett szert egyre nagyobb előnyre, s végül több testhossznyi különbséggel diadalmaskodott.

A célba 2:01.86 perccel csapott be, saját világrekordját javítva tovább. Előző csúcsa 2:02.13 perc volt, ezt idén augusztus 31-én a rövidpályás világkupa-sorozat dubaji állomásán úszta.

„Most az nagyképűen hangzana, ha azt mondanám, a világcsúcs volt a célom – benne volt, persze, de elsősorban a győzelem volt a cél, erre koncentráltam minden idegszálammal\" - így nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán Hosszú. Hozzátette: „minden támadást vissza akartam verni, a lehető legnagyobb előnyt akartam kiépíteni – ezért is sikerült ennyire jól az úszás. Bár ez a negyedik nap, itt és most nem érzem magam fáradtnak. A világcsúcs után sohasem érzed, hogy fájna bármi is.”

Hosszú ebben a számban azóta nem kapott ki, hogy a 2012-ben, az isztambuli rövid pályás vb-n a kínai Je Si-ven megelőzte őt.

A döntő másik magyarja, Verrasztó Evelyn a hatodik lett 2:07.05 perccel. „Döntőbe szerettem volna kerülni, ez volt a legfontosabb” – összegzett. „Aztán újra meg kell tanulnom az élmezőnyben úszni, mert az utóbbi időben eléggé kikoptam innen. Úgy gondolom, jó úton haladok, holnap is vissza akarok jönni döntőzni 200 gyorson” – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.