Hosszú Katinkáról áradozik legnagyobb riválisa

Kivételes képességű úszónőnek nevezte Hosszú Katinkát egyik legnagyobb riválisa, Mireia Belmonte.

TK
2014. 12. 16. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Londonban 2012-ben két olimpiai ezüstérmet szerzett spanyol versenyző azután adott interjút, hogy a múlt heti sabadelli országos rövidpályás bajnokságon világcsúcsot javított 1500 méter gyorson, egy héttel korábban pedig négy aranyérmet nyert – két ízben világrekorddal – a 25 méteres medencében rendezett dohai vb-n. A katari csúcsviadalon azzal szorult a női mezőnyben legeredményesebb Hosszú mögé, hogy a szintén négy aranyat gyűjtő magyar klasszis sportoló, aki mind a négy győzelmét világrekorddal szerezte meg, három ezüstöt és egy bronzot is kiérdemelt. Belmonte négy elsőségéből kettőhöz Hosszú legyőzésével jutott hozzá, méghozzá a vb nyitónapján, amikor 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen is gyorsabbnak bizonyult vetélytársnőjénél.

„Lenyűgöző, amikor az első helyért rivalizálsz valakivel, és számomra nagy megtiszteltetés vele versenyezni” – fogalmazott Belmonte.

A nyári berlini nagymedencés Európa-bajnokságon két-két aranyat, ezüstöt és bronzot nyert spanyol úszónő úgy véli, hogy a 2016-os riói ötkarikás játékokon nemcsak ők ketten, hanem mások is esélyesek a győzelemre.

„Aki egy világbajnokságon dobogón végez, az természetesen esélyes az olimpián is” – szögezte le, hozzátéve, hogy a győzelemhez nagyon sok minden szükséges, rengeteget kell dolgozni a medencén kívül is, hogy mentálisan és fizikailag is a csúcson legyen.

„Amellett egy kis szerencsére is szükség van ahhoz, hogy olimpiai bajnok legyen belőled ” – nyilatkozta Belmonte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.