Hosszú Katinkát rendesen lehajrázták a vb-n

Az év női úszójának választott Hosszú Katinka ezüstérmeket szerzett a dohai rövidpályás úszó-vb szerdai programjában.

MNO
2014. 12. 03. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 400 méter vegyes szerdai döntőjében ezüstérmet szerzett a Dohában zajló rövidpályás világbajnokságon Hosszú Katinka. A Vasas világklasszis versenyzője és a 200 méter pillangón éppen előtte világcsúccsal aranyérmes Mireia Belmonte Garcia a pillangó során együtt tempózott, majd háton Hosszú jelentős előnyre tett szert. A spanyol azonban mellen ledolgozta lemaradását úgy, hogy mindketten a világcsúcs részidejénél jobban álltak a 100 gyors előtt, amelyen Belmonte Garcia ismét lehajrázta az elfáradó magyart, sőt, újra világcsúcsot ért el 4:19.86 perccel. Hosszú végül országos csúcsától több mint két másodperccel elmaradva, 4:22.94 perccel csapott a célba.

Ezt megelőzően Hosszú a harmadik legjobb idővel jutott a 100 méter hát csütörtöki fináléjába.

A program nyitányán címvédőként nyert ezüstérmet 200 méter pillangón: hatalmas iramban kezdett, végig a világcsúcsrészidőn belül tempózott, de legnagyobb riválisa, Mireia Belmonte Garcia így is csak egy testhosszal volt mögötte a verseny derekán. Az utolsó 50 méterre ugyanakkor lemaradt Hosszú, 175 méternél ugyan még elsőként ért a falhoz egy hajszállal riválisa előtt, de a hajrában esélye sem volt a spanyollal szemben, aki végül több mint egy másodpercet javított a világrekordon, s 1:59.61 perces idővel nyert. Hosszú 2:01.12 perces idővel csapott a célba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.