Itt a románok ellen felálló magyar vízilabdakeret

Keretet hirdetett Benedek Tibor, a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

RZ
2014. 12. 01. 20:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakvezető öt-öt egri és szolnoki játékosnak szavazott bizalmat, valamint egy-egy játékos érkezik a Szeged, a Honvéd és az OSC együtteséből. Nincs ott a csapatban ezúttal Varga Dénes.

„Természetesen erősebbek lennénk, ha ő is játszana, de így lehetősége lesz a többi játékosnak bizonyítania, hogy téthelyzetben megfelelő megoldásokat tud választani, nem pedig mástól várja a befejezést. A védelemből ugyanilyen szempontok alapján hiányzik az egyik állandó kerettag, Gór-Nagy Miklós” – idézte Benedeket a hazai szövetség honlapja.

Az ellenfélről úgy nyilatkozott a szakember, hogy sokkal keményebb meccsre számít, mint amilyen a szlovákok elleni volt – amelyet csapata szűk két hete 13-6-ra nyert meg –, de kijelentette, szerinte ezzel a csapattal meg tudják verni a románokat. A találkozót december 10-én 18.30-tól rendezik Miskolcon a Kemény Dénes Uszodában.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Lévai Márton (RacioNet-Honvéd), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép)

Mezőnyjátékosok:
Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Bedő Krisztián, Angyal Dániel (mindannyian ZF-Eger), Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Mezei Tamás (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.