Itthon még nem volt ilyen rangos nehézsúlyúderbi

A Ferobox Event szombaton Budapest mellett, az Omszki-tó mellett található Kalászi Sportcsarnokban rendezi évzáró profiboksz-gáláját, melynek programjában két WBO Európa-bajnoki címmérkőzés is terítékre kerül, az egyik nehézsúlyban.

Deák Zsigmond
2014. 12. 02. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főmérkőzésen Bedák Zsolt (mérlege 22-1-0) Ruszlan Bercsuk (10-4-0) ellen védheti meg a WBO világszervezet kispehelysúly kategóriájának Eb-övét. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen orosz kihívója a legutóbbi ringbe lépése alkalmával, október végén igen magabiztosan verte a kontinentális ranglistán ötödik helyen álló WBC Baltic-bajnok azeri Rauf Agayevet, elvéve a veretlenségét (14-1-0).

Bercsuk menedzserén keresztül üzent: „Ismerem Bedákot, megnéztem több mérkőzését a felkészülés alatt. Jó és harcos bokszolónak tartom, de szombaton bebizonyítom, hogy jobb vagyok nála. Győzni megyek Budapestre!” Ha az orosz valóban legyőzné Bedákot, akkor nemcsak az Európa-bajnoki övet szerezné meg, hanem közel kerülne egy vb-címmérkőzéshez.

Rácz Félix, a Ferobox Event társtulajdonosa is ezt emelte ki: „Bercsuk jó ellenfél, és biztos vagyok benne, hogy nem feltett kézzel érkezik, hiszen nagyon nyitott volt a Bedák elleni címmérkőzésre. Zsolt esetleges legyőzésével automatikusan a világranglista élcsoportjában találná magát, mi pedig szinte mindent kezdhetnénk elölről. Zsoltnak semmiképp nem szabad alábecsülnie vagy lazán vennie Bercsukot, mert a világbajnoki címmérkőzéshez vezető út az oroszon keresztül visz.”

A rendezvénnyel kapcsolatban a promóter elmondta, hogy egy igen erős programmal búcsúztatják a 2014-es versenyszezont. „Az esztendő egyik kiemelkedő rendezvényét hozzuk tető alá. Bedák Zsolt és Francesco Pianeta WBO-címmérkőzései, Szellő Imre újabb fellépése, valamint Kovács Attila küzdelme valamennyi hazai bokszrajongót érdekelhetnek. Örülök, hogy a SES-Boxinggal való együttműködésünk gyümölcseként mi lehetünk a házigazdája a Pianeta–Bacurin WBO Európa-bajnoki nehézsúlyú összecsapásnak is, hisz Magyarországon még nem is volt ilyen rangos nehézsúly-címmérkőzés.” Pianetáról tudni kell, hogy 30-1-1-es mérlege egyetlen vereségét tavaly májusban a királykategóriát uraló Volodimir Klicskótól szenvedte el vb-cím-derbin.

A gála felvezető programjában kötelek közé lép a hazai bokszsport két igen izgalmas egyénisége, a szorítót mindig tűzbe borító Bozai Gyula és Laki Róbert, illetve láthatjuk még a vállalkozás fiatal, feltörekvő reménységeit is. Az élő közvetítés 21.45-kor kezdődik az M1-en. Belépőjegyek 4500 forintos elővételi áron vásárolhatók a Székely Budo-Sport honlapján, a Budopest.hu oldalon. A rendezvény napján a Kalászi Sportcsarnok pénztárában 5000 forintért váltható belépő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.